ENSI hírek, PROJEKT információk - 2022

Rövid híreink az ENSI Kft. által megnyert, vagy sikeresen átadott, kiemelt épületgépészeti kivitelezési munkáihoz kapcsolódnak. A cégünket érintő hírekről és a sajtó megjelenésekről is itt számolunk be.

Bővebben a Blogunkban írunk mindezekről.

BÚÉK - 2023!

Vidám évzárás és búcsú 2022-től - ENSI Karácsonyi Party


    2022. december 22.

Idén újra megtartottuk a karácsonyi ünnepséget a nagy ENSI csapatnak, ahol közel 120 fő vett részt! Szokás szerint, ügyvezetőnk röviden értékelte az évet, megköszönte a munkánkat, és személyesen adott át egy szép, egyedileg feliratozott ENSI medált mindenkinek. Karácsonyi fotózás, terített asztalok, sok-sok finomság, humorista és a DJ várt bennünket az est folyamán. Méltó és vidám zárása volt ez 2022-nek.

BÉKÉS Karácsonyt és BOLDOG Új ÉVET kívánunk Mindenkinek!

Karácsonyi party - 2022

A BakerStreet irodaház a 6. közös projektünk a belga Atenorral Budapesten!


    2022. december 21.

A BakerStreet "A+" kategóriás, 17.000 m2-es, 8 emeletes épület lesz, 3 szintes mélygarázzsal, teraszokkal, belső kerttel. 

Ez az új irodaház is környezettudatos megoldásokkal, magas minőségű anyagokkal és kiemelkedő színvonalú gépészeti technológiával lett megtervezve. Cégünk az épületgépészeti kivitelezést 2023 január elején kezdi meg, és 8 hónap alatt be is fejezzük az épület Shell&Core fűtés-hűtés, légtechnika és víz-csatorna hálózatait. Ezt követően a leendő bérlői területek kialakítása következik.

BakerStreet Irodaház, látvány, 2022

MOL Campus - Álomból VALÓSÁG!


    2022. december 10.

Hivatalosan is átadták a MOL új székházát! "Kivitelezési bravúr volt az épület." - írták a mai (december 8.-ai) sajtóközleményben.

Igen, ez az irodaház számos tekintetben rendkívül különleges, extra, extrém, egyedi megoldásokkal épült meg. Ez az első olyan magyar, új építésű beruházás, amely BREEAM Excellent és LEED Gold minősítést egyszerre célzott meg, ennek elérésében pedig cégünknek, a gépészeknek is nagy szerepe van.  

Ebben a cikkben a MOL Campus főépítésvezetője mesél, itt pedig a Portfólió mai beszámolóját, csodálatos fotóit lehet megnézni. Hamarosan a referenciák között is bemutatjuk a MOL Campust a gépészeti oldalról is.

Rendkívüli öröm számunkra, hogy részt vehettünk ebben a projektben, és az ENSI Kft. megmutathatta, hogy ilyen bravúrra is képes.

MOL Campus átadás - 2022.12.08

Építőipari Nívódíjas lett az MVM Dome!


    2022. december 8.

Minden év december elején adják át az építőipar legmagasabb szakmai elismerését, az Építőipari Nívódíjat.2022-ben 14 nívódíjat és 6 elismerő oklevelet osztottak ki.

Az MVM Dome (Budapesti Multifunkciós Sportcsarnok) Középület / Sport és Szabadidős kategóriában kapta meg ezt a rangos kitüntetést. Mi is gratulálunk az ENSI - MVM Dome - projekt csapatának!

MVM Dome - fotók

MVM Dome - nyitás 2021 / Építőipari Nívódíj 2022

ENSI Kft. az év kiváló alvállalkozója - kitüntetés


    2022. december 2.

2022. november 25-én, a Grabarics Kft. dunaújvárosi székházában, a "GRABARICS ALVÁLLALKOZÓI NAP" díjátadó rendezvényén cégünk kiemelt elismerésben részesült.

Grabarics Gábor, a Grabarics Kft. alapító tulajdonosa személyesen mondott köszönetet az ENSI Kft. által nyújtott magas szintű szakmai szolgáltatásáért, és egy emlékplakettel ismerte el a THYSSENKRUPP STEERING kivitelezése során tanúsított kivételes szakmai színvonalon való együttműködésünkért.

Az ünnepséget és az azt követő fogadást is a közvetlenség, a családias hangulat és a jókedv jellemezte. 

Bővebben...

Grabarics kft. elismerése - 2022

Óbuda új gyöngyszeme a RoseVille irodaház!


    2022. november 17.

A legújabb irodaházunk egy ékszerdoboz Óbudán. Történelmi környezetbe belesimuló, 15.500 m2-es, három emeletes, emberközpontú irodaépület, BREEAM Excellent minősítéssel. 

Prémium kategóriás, modern és környezettudatos épület az ATENOR fejlesztésében, és ENSI gépészeti kivitelezéssel. A projektet mindkét oldalon – ATENOR és ENSI – fiatalok menedzselték, akik kiválóan tudtak együttműködni, így a projekt kivitelezése mindvégig kiegyensúlyozott és örömteli volt. 

Bővebben...

RoseVille irodahaz, Óbuda, Budapest III. kerület

Nestlé PURINA, Bük - Technológiai gyárak, ENSI átadások! 


    2022. november 14.

2021. márciusa és 2022. októbere között, 8 hónapos eltolódással, párhuzamosan építettük a Nestlé Purina büki Állateledel gyárkomplexumának 2 új gyáregységét, amelyek össz. alapterülete >50.000 m2!

Több mint 50 milliárd forintos beruházás volt, nagyon komoly gépészettel, technológiai szereléssel. A török SYNERGY Hungary Kft-vel, mint fővállalkozóval dolgoztunk együtt, a számunkra már jól ismert Nestlé elvárások mellett. A "T4" gyáregységet lezártuk, a "T5"-öt is hamarosan átadjuk. 

Bővebben...

Nestlé Purina Állateledelgyár

A BudaPart 8. lakóépületének kivitelezését is megkezdtük


    2022. november 4.

Kéz a kézben megyünk tovább a Market Építő Zrt.-vel a BudaPart következő, nyolcadik lakóépületének kivitelezésével. 

A "BRG" egy modern megjelenésű, 8 emeletes, 180 lakásos épület, amely 2 db, V alakú lakótömbbel, napfényes, belső udvarral, okos megoldásokkal felszerelt, akadálymentesített lakóház lesz.

Cégünk novemberben megkezdte a gépészeti munkákat. Tervezett átadás - 2023.12.31.

budapart-brg-lakoepulet-latvany-2022

A MOL Campus megkapta a használatbavételi engedélyt!


    2022. október 12.

A MOL Campus 143 m magas, 28 emeletes, 86.000 m2-es, és micsoda gépészete van!

A MOL Campus egy mérnöki csoda számos építészeti és épületgépészeti megoldásával. A 3 éves kivitelezési munka után, október 5.-én feltették az i-re a pontot, mivel a MOL-Campus megkapta a használatbavételi engedélyt, így hamarosan költözhetnek az új székházba. 

Mészáros József, az ENSI Kft. főépítésvezetője a gépészeti oldal kihívásairól és szépségeiről mesél.

Bővebben...

MOL-Campus - ENSI Kft. - épületgépészeti kivitelezés

Bokrétaünnep a Thyssenkrupp jászfényszarui gyárában


    2022. szeptember 17.

Méltó módon ünnepelt a Thyssenkrupp a jászfényszarui gyárában, hiszen egy jelentős kapacitásbővítést elősegítő beruházásról van szó az életében. 

A Thyssenkrupp 2016-ban átadott új gyára egy 15 milliárd forintból megvalósuló, 11.000 m2-es "steering" csarnokkal és a hozzá tartozó irodarésszel bővül, amelynek komplett épületgépészeti kivitelezését ismét cégünk végzi. Az ENSI Kft.-t a Thyssenkrupp projektvezetője képviselte a bokrétaünnepen. 

Thyssenkrupp, Jászfényszaru, bokrétaünnep, 2022. szeptember 16.

BOSCH Budapest Innovációs Kampusz - ünnepélyes átadás!


    2022. szeptember 8.

Ma adák át a BOSCH csoport legjelentősebb európai fejlesztési központját, a Bosch Kampuszt. A 90.000 m2-es, 6 szintes főépület (ikertorony) mellett két kutató/tesztlabor épület, energiaépület és egy parkolóház is a projekt része volt. A 70 mrd Ft-os fejlesztéssel egy világszinvonalú létesítmény jött létre.

A BOSCH Kampusz a fenntarthatóság jegyében épült meg, számtalan újszerű, energetikai megoldással.

Bővebben...

Készül a szakma az év legnagyobb, egy hetes eseménysorozatára


    2022. szeptember 1.

Az Országos Magyar Épületgépész Napok idei rendezvényén is minden az épületgépészetről és az épületgépészekről szól! Szakmázás, kapcsolatépítés, elismerések és szórakozás.  

Fontos cél a szakmán belüli kapcsolatrendszer szélesítése, elmélyítése, ezáltal a szakma építése és a megbecsülés növelése. A rendezvény fénypontja az épületgépészek bálja, ahol a szórakozás mellett az elismerésekre is sor kerül. Találkozzunk!

OMEN-2022-talakozzunk

2022-ben is az ENSI Kft. a szakmai főtámogató.

Újgenerációs épületegyüttes valósul meg a Dürer Park projekt keretében


    2022. augusztus 18.

2 irodaépület és 3 lakóház fog megépülni a Dürer Parkban. 3,7 hektáros területen, a zuglói villanegyed és a Városliget között épül újjá és bővül ki a kultikus Dürer kert. Több éves projekt!

Az első 25.000 m2-es irodaház teljes épületgépészeti rendszerére megkaptuk a megrendelést,amely 3 db 7 emeletes toronyból áll. A fő gépészeti berendezései a tetőre kerülnek. Lesz folytatás is, hiszen már a 2. irodépület lemezalatti szerelésére is megbízást kaptunk. Az előkészítés zajlik, két hét múlva indul a kivitelezésünk is.

Durer-Park-projekt-Bp-2022-09

A BMW-gyár építésén is kezdenek már az ENSI gépészei!


    2022. augusztus 12.

Magyarország legnagyobb beruházása a BMW-gyár, amely 400 hektáron, kb. 3 év alatt fog megépülni Debrecenben. 

Cégünk megnyerte a Training Center és a Facility Management & Fire Department épületek gépészeti kivitelezését! Mindkettőben hőszivattyús fűtési-hűtési rendszert, sűrített levegő ellátási rendszert, szellőzési rendszert építünk ki, és mi felelünk a vízellátás-, csatornázás-, esővíz elvezetési rendszerek kialakításáért is. 

BMW-gyár, Debrecen - Ünnepélyes alapkőletétel - 2022.06.01 Bővebben: kormany.hu

Újabb ipari projekttel erősödik az ENSI a keleti régióban


    2022. augusztus 5.

A Rubin NewCo 2021 Kft. autóipari beszállítóként, óriási autóalkatrész-gyárat épít Miskolc mellett. Ez az utóbbi évek egyik legnagyobb beruházása a keleti régióban, amely a felsőzsolcai Ipari Parkban épül fel. A "Rubin projekt" nagyságát jelzi az is, hogy 3 ütemben, 2023-2025 között valósul meg, és kb. 2000 munkavállalót foglalkoztatak majd. Kiemelt beruházás!

Cégünk az I. ütemben egy nagy gyártócsarnok komplex gépészeti kivitelezését nyerte el. Egy hét múlva kezdünk.

gkn-rubin-felsozsolca-ensi-epuletgepeszet-202208

Megkezdtük a 18 emeletes "BRL" kivitelezését is a BudaParton!


    2022. augusztus 3.

A Lágymányosi-öböl mellett épülő új városnegyedben - a Budaparton - az A/C, B/D, E/F jelzésű "smart home"-ok után, megkaptuk az V. ütemben megvalósítandó 18 emeletes, 140 lakásos "BRL", vízparti lakóház építését is.

Cégünk eddig 6 lakóépület, 870 lakás és 3 irodaház épületgépészeti kivitelezésére tette rá a kézjegyét a BudaParton.

Mi ez, ha nem a már sokszor megszolgált bizalom?

BudaPart-BRL-lakohaz-ensi-202207

Jön az ALBA ARÉNA, azaz újabb multifunkciós sportcsarnokot építünk :) 


    2022. július 12.

A Groupama Aréna és az MVM Dome után megnyertük és örömmel kezdjük el a 3. sportcsarnokunk komplex épületgépészeti kivitelezését is.  Cégünk 2 hét múlva megkezdi a helyszíni munkát.

Nemcsak a jéghokisok örülhetnek majd, hiszen a 6.600 fő befogadására, több mint 20-25 teremsportág lebonyolítására és a város kulturális igényeinek kielégítésére is alkalmas sportcsarnokkal együtt egy komoly városfejlesztés is létrejön.

Mol-Campus-2022-25 Tervezett átadás/nyitás: 2023. december

3 GIGA projektünk átadás közeli állapotban van!


    2022. június 28.

Jelenleg 14 projekten dolgozunk az ország legkülönbözőbb pontjain: Budapesten hét helyszínen, továbbá Miskolcon, Debrecenben, Gyöngyöshalászon, Cegléden, Iváncsán, Bükön és  Jászfényszarun. 

3 GIGA projektünk - a Bosch Campus, a Mol Campus és a Nestlé IV. - gépészeti kivitelezése az utolsó fázisába lépett.  Már zajlanak az üzempróbák, az utolsó simítások és elindulnak az átadások.   

Mol-Campus-2022-25

Újra az ENSI a gépészeti kivitelezője a Thyssenkrupp új gyárának - Jászfényszaru


    2022. június 9.

A 2016-ban megépült gyárát bővíti a Thyssenkrupp, amelynek gépészeti kivitelezésére ismét bennünket választottak. 

A 11.000 m2-es streering épületrész, és az ezt kiszolgáló irodaépület gépészeti megoldásai között új fűtési gépház kialakítása (fűtés, hűtés), sűrített levegő hálózat megvalósítása, és technológiai hűtés, valamint az irodaház komplex gépészeti kivitelezése a feladatunk: vízellátás, csatornázás, esővíz elvezetés, fűtés, légtechnika, valamint hő-, és füstelvezetés kiépítése

thyssenkrupp-gyar-latvany-2022

Világszínvonalú filmstúdió építésében veszünk részt


    2022. május 16.

A Nemzeti Filmintézet fóti telephelye közel ötszörösére bővül, hogy növelni tudják a filmgyár kapacitását.

Négy új filmstúdió épül, amelyből 2-2 összenyitható lesz, ezen felül egy reprezentatív fogadóépület lesz vetítővel, egy irodaépülettel, három étteremmel, hat raktárépülettel, és egyéb kiszolgáló épületekkel. 

A bővítés 2021 őszén indult, és 2023. év végére készül el.

nfi-foti-telephely-bovites-2022-05

Semcorp - 66,5 milliárdos, 97.000 m2-es beruházás Debrecenben! 


    2022. április 21.

A kínai Semcorp csoport a világ legnagyobb lítium-ion akkumulátor elválasztófólia gyártója, amely az autóipart szolgálja ki. Debrecen i Déli Ipari Parkban építi fel első Kínán kívüli, 97.000 m2-es gyárát, amelyben a termelést 2023 első negyedévében indítják el.

Az I. ütemben egy 50.000 m2-es üzem épül fel, amelyhez c égünk megkapta az első megrendelését! 

Megjelent az ÉPÜLETGÉPÉSZET évkönyve 2021! 


    2022. április 8.

Megújult, kibővült az ÉPÜLETGÉPÉSZET évkönyve 2021 évi száma, amely 200 oldalas, igényes kivitelű, értékes szakkiadvány. Kiadója a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség.

Az évkönyv nemcsak tájékoztat, össze is fogja a szakmát. S egít a közös gondolkodásban, egymás megbecsülésében és a jövő alakításában. 

Bővebben...

epuletgepeszet-evkonyve-2021

Átadták a Toray új gyárát Nyergesújfalun!


    2022. április 3.

Ez az idei év legnagyobb beruházása, amelynek értéke 127 milliárd Ft.  A szeparátor fólia gyártásában a világ egyik vezető vállalata - a japán Toray -, 2022.03.31-én, ünnepélyes keretek között adta át új üzemét.

Cégünk 2021. júniusában fejezte be a gyár technológiai légtechnikai hálózatának a megépítését, valamint a belső technológiai szellőzés kiépítését. 

Bővebben...

Toray-gyar-atadas-2022-03

Vegyes funkciós Business Hotel & Irodaház épül a BudaParton - "BOG"


    2022. március 18.

Megnyertük a BudaPart 3., speciális irodaházának épületgépészeti kivitelezést is, amely egy új trendnek megfelelő, vegyes funkciós épület lesz: 198 szobás business hotel,  175 fős étteremmel, konferenciatermekkel és egy fitneszteremmel, valamint egy  7 emeletes  irodaház, 350 m2-en üzlethelyiségekkel. Két szintes mélygarázs, földszint és egy mezzanine szintis tartozik az épületegyütteshez.  

Komplex átadás 2023-ban várható.

BOG-budapart-downtown-latvany-2022

Már dolgozunk a Chervon-gyár épületgépészeti kitelezésén Miskolcon!  


    2022. március 4.

Első Kínán kívüli járműalkatrész-gyártó üzemét Miskolcon építi fel a Chervon Auto.  Az európai autóipart kiszolgáló cég zöldmezős beruházása 17,5 milliárd Ft-ból valósul meg. 

Cégünk nyerte meg a 32.000 m2-es létesítmény komplex gépészeti kivitelezését!  Március 1-én elkezdtük a helyszíni munkát. Tervezett átadás szeptember vége.

A termelés - a tervek szerint - 2022 végén indul.

chervon-auto-miskolc-latvanyterv-2022

Bővül az Apollo-gyár Gyöngyöshalászin


    2022. január 25.

2017-ben, a heves megyei Gyöngyöshalásziban átadott, 72 hektáron elterülő Apollo gumiabroncsgyárnak már is bővítésre van szüksége.  ENSI megbízást kapott egy 12.000 m2-es új raktár és irodaépület teljes körű gépészeti kivitelezésére. 2022.02.01 - kezdés!

Megjegyezzük, hogy az Apollo-gyár mellett felépült SIAD-gázgyár gépészeti kivitelezője is az ENSI volt (2019). 

Apollo-gyar-ensi-2022

Sikeres átadások, 6 lezárt projekt :) - megyünk tovább! 


    2022. január 21.

2021 végén, ill. 2022. elején 6 projektet adtunk át! 

A legnagyobb ezek közül a Multifunkcionális Sportcsarnok Budapesten, ahol most zajlik a kézilabda Eb. Kettő -  korábban általunk kivitelezett - gyárban, a  Givaudanban Makón, és az  ElrinkKlingernél Kecskeméten  új rendszereket építettünk ki. Elkészült a 185 lakásos BudaPart "E" lakóépülete,  a MÜPA speciális munkáit is átadtuk és a Váci Greens "E" épületébenis befejeztünk egy  bérlői terület kialakítását . Megyünk tovább!

Friss-ENSI-atadasok-2022

2022.01.13. - Elkezdődött a férfi kézilabda Eb :) 


   2022. január 13.

Alig egy hónapja, hogy sok-sok elismerő mondat kíséretében avatták fel Európa legnagyobb, legmodernebb arénáját, és ma, 2022.01.13.-án lejátszották a kézilabda Európa-bajnokság első, nyitó meccsét. 

Hát persze, hogy mi, ENSI-sek is a hazai szurkolótábort erősítettük, miközben büszkén néztük ezt a csodálatos sportlétesítményt, mert gépész oldalról rajtunk múlott ez a „csoda”, ahogyan sokan nevezték az új arénát.

multifunkcionals-sportcsarnok-nepliget-ensi-epuletgepeszet-2021

 Nyitó meccs: Magyarország - Hollandia 

Boldog Új Évet Kívánunk!


   2022. január 1.

Hogy is kezdődhet másként az év, mint egy őszinte új évi jókívánsággal! 

Jó egészséget, jó kedvet, jó célokat, jó lehetőségeket, jó partnereket, jó munkatársakat, jó munkát, jó eredményeket, megbecsülést, elégedettséget és végül, boldog családot is kívánunk MINDEN kedves Partnerünknek! 

BÚÉK – 2022!

Boldog új évet kívánunk!

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása