ENSI hírek, PROJEKT információk - 2023

Rövid híreink az ENSI Kft. által megnyert, vagy sikeresen átadott, kiemelt épületgépészeti kivitelezési munkáihoz kapcsolódnak. A cégünket érintő hírekről és a sajtó megjelenésekről is itt számolunk be röviden.

Bővebben a Blogunkban írunk mindezekről.

Újabb megrendelést kaptunk a Városliget mellett épülő Dürer Park projekten!


    2023. május 10.

Jelenleg az első irodaház alapszerelésének az utolsó fázisába léptünk, és ezzel párhuzamosan, már a második épület kivitelezését is megkezdtük.

A "Dürer 2." irodaház különlegessége, hogy az Ajtósi Dürer sor felől sértetlenül megőrizték a zárdaépület nagy részét, így a kivitelezés során olyan technológiákat alkalmazunk, amellyel ezt az állapotot megóvjuk. A bérlők költözése 2024. második felében várható.

Dürer Park projekt I-II., 2023. május

Felkerült a bokréta az ALBA Aréna tetejére! 


    2023. május 4.

A majd 20-25 féle teremsportág lebonyolítására alkalmas székesfehérvári multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok épülete elérte a legmagasabb pontját, így a város vezetése, a fővállalkozó és a kivitelezők nagyszabású, közös ünnepet tartottak a sportcsarnok közepén. 

Az építkezés 2021. novemberében kezdődött, ENSI 2022. júliusában már a helyszínen dolgozott, és év végén átadás lesz. Tempó van!

ALBA Aréna - bokrétaünnep, 2023.05.04

2 projektünk 3 díjat nyert az Év Irodája díjátadón :)


    2023. április 28.

2023. április 27.-én, a Várkert Bazárban rendezték meg az egész napos Év Irodája konferenciáját és Díjátadóját. 21 órai kezdettel, számos kategóriában osztottak ki díjat.

A mi szívünket 3 díj dobogtatta meg:

Az Év Székháza díjat a MOL Campus nyerte el. Az Év Új Ingatlanfejlesztése Különdíját szintén a MOL Campus vitte el.

Az Év Irodaparkja díj kategóriában a Bosch Budapest Innovációs Kampusz lett a kategória győztes.

MOL Campus - az Év Székháza és az Év Új Ingatlanfejlesztése díj nyertese!
Generálkivitelező: Market Építő Zrt 
Épületgépész kivitelező: ENSI Kft.

Biztonságos energiaellátás az Infineonnál / tartalék kazánok telepítése


    2023. április 23.

Az Infineon gyárban - a meglévő rendszereinkhez - tartalék hőtermelőként beillesztettünk egy 5 MW összteljesítményű elektromos kazánt, és egy 3,5 MW teljesítményű olajégős mobilkazánt kéménnyel és bekötő csövezéssel. A beruházás keretében az épületek összekötését is elvégeztük. 

A rendszer tervezése, kivitelezése és átadása után, a ceglédi Infineon gyár a földgázon kívül így 2 alternatív hőtermelővel bővült. A projektet egyik fiatal projektvezető mérnökünk A-Z-ig, sikeresen menedzselte!

IFN-kazan2-2023

Megjelent az Épületgépészet Évkönyve legújabb, 2022 évi száma!


    2023. április 17.

A Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség kiadásában, Dr. Barótfi István főszerkesztő vezetésével és 43 szerző szakmai támogatásával megjelent a 212 oldalas évkönyv 3. száma! 

Egyre inkább megvalósulni látszik a Szövetség célja, vagyis hogy érzékeltesse az épületgépészet súlyát a magyar gazdaságban, növelje a szakma elismertségét, és széles körű szakmai összefogásra ösztönözzön. Igényes, fontos és hasznos kiadvány, és online elérhető!

Bővebben...

Épületgépész Évkönyv - 2022

Bokrétaünnep a BEM Centeren!


    2023. április 14.

Minden beruházó és kivitelező életében fontos pillanat, amikor az épület eléri a legmagasabb pontját. A hotelként és irodaházként újjászülető egykori Radeczky-laktanya most jutott el erre a pontra.  Természetesen, felkerült a nagy csokor, színes bokréta az épület tetejére, és az örömünnep sem maradt el.

Jól halad a kivitelezés. Cégünk is nagy létszámmal dolgozik már az épületen. A haladási ütemterv szerint, 2023 végén, ill. januárban költözhetnek majd az első bérlők. 

Bem Center - bokrétaünnep - 2023.04.14

Megalakult az Épületgépész Szimbólum Alapítvány


    2023. március 27.

2023.03.13-án bejegyezték az Épületgépész Szimbólum Alapítványt, amelynek célja az épületgépész szakterület társadalmi beilleszkedésének, ismertségének és elismertségének növelése, a szakterület önazonosságának, összetartozásának kifejezése a szakterület által választott jelképének gyakorlati elterjesztése révén. Itt a szakma szimbólum/jelképe >>>

A kuratórium tagjai:

Mikó András, Erdei István, Dr. Csoknyai Tamás, Nagy Bernát és Németh László, az ENSI Kft. ügyvezetője, aki egyben az Alapítvány hivatalos képviselője is. 

Folytatjuk a Nestlé Purina gyárépítését - VI-VII. ütemű fejlesztés, Bük


    2023. március 22.

A Nestlé folytatja a bükki gyárának kapacitás bővítését, és mi megyünk tovább a török SYNERGY CONSTRUCTION HUNGARY Kft. generál kivitelezővel, akivel együtt építettük a Nestlé 2022 év végén befejezett IV. és V. ütemben megépült gyáregységeit.

A VI-VII. ütemű fejlesztés közel 140 mrd Ft értékű. A projekt keretében 2024 elejéig megépül egy kb. 35.000 m2-es gyártócsarnok és egy csúcstechnológiával felszerelt raktár.

Bővebben a IV-V. ütemben megvalósult munkánkról itt olvashat.

Nestleé Purina, Bük, elindult a 2023-as fejlesztés is!

Sprinkler rendszert is építünk a BMW gyárban


    2023. március 13.

Cégünk a BMW most épülő debreceni gyár 4 db épületének teljes gépészeti kivitelezése mellett,  most megnyerte az Assembly- összeszerelő csarnok komplett tűzvédelmi rendszerének a kiépítését is.

Az ENSI sprinkler projektcsapata már meg is kezdte az előkészületeket. 

BMW gyár - Assembly csarnok - sprinkler rendszer kivitelezése

Elkészült a BudaPart legújabb, "F" lakóépülete is 


    2023. március 8.

A most átadott, "F" lakóépületünk nyolc szintes, 185 lakásos, amely a XI. kerületi BudaPart lakónegyedben, a központi park és a bevásárló utca között helyezkedik el. 

Ez az épület is teljesen egyedi tervezésű. Minden lakáshoz van erkély vagy loggia, és lehetőség a teremgarázsban parkolóhelyre, tárolóra. Mint a többi épületnél, itt is a legújabb, energiahatékony, környezetbarát megoldások jellemzik a tervezést és a kivitelezést is. 

Már épül a "G" és az "L" lakóépület is cégünk kivitelezésében.

BudaPart-F-lakoepulet-kulso1

A BMW gyár 130.000 m2-es csarnokát is megnyertük!


    2023. február 14.

A debreceni BMW gyár Magyarország 3. legnagyobb beruházása, és az ENSI Kft. kiemelt megízást kapott annak kivitelezésében! A 130.000 m2-es gyártócsarnokra most írtuk alá a szerződést, így a 4. épületünk a TMO.Cégünk ezúttal is komplex gépészeti kivitelezést végez. Átadás 1 év múlva!

Három épületre már korábban megkaptuk a megbízást, és cégünk már dolgozik az új BMW gyár alábbi épületein: Training Center,FM&FD épület és a Dürr lakkozó.

BMW gyár, Debrecen, 2022

Hamarosan kezdünk a Siemens Energy legújabb beruházásán is! 


    2023. február 8.

A Siemens Energy 17.000 m2-es üzemcsarnokkal bővíti a már működő gyártóközpontját, ahol gáz- és gőzerőművek különböző komponenseit fogják előállítani. A beruházás értéke 30 mrd Ft.

A kétszintes csarnok földszintjén a termelés, az emeleten a raktározás és egy hegesztőképzési centrum kap helyet. 

ENSI gépészei február 20-án megkezdik a helyszíni munkát. Műszaki átadás: 2023. október 31.

Siemens Energy gyárépítés, bővítés

Három kiemelt régióban, több mint 20 projekten dolgozunk!


    2023. január 14.

Budapesten és környékén több mint a fele projektünk fut , döntően irodaházak és a BudaPart társasházai, továbbá gyárak és speciális funkciós épületek.

Az észak-keleti régióban - Miskolcon és Debrecenben - hat nagy ipari létesítmény kivitelezésén dolgozunk, és előkészítés alatt van a BMW gyár TMO csarnoka is.  

Nyugat-Dunántúlon technológiai gyárakat és stadiont építünk.  

Projektek régiónként, 2023

BÉKÉS és BOLDOG Új Évet Kívánunk!


    2023. január 1.

Az utóbbi két év nagy kihívás volt mindannyiunk számára. Először meg kellett küzdenünk a pandémiával, majd az orosz-ukrán háború következményeivel is. Sok nehézséget, sok változást kellett kezelnünk, de sikeresek voltunk!

Ne féljünk a jövőtől! Képesek vagyunk újra meg újra változni, fejlődni, magasabb szinten működni, és ez az előnyünkre válik. Emeljük poharunkat a békés jövőre, kívánunk jó egészséget, jó üzleti lehetőségeket és sok sikert az új évben! BÚÉK 2023!

BÚÉK 2023
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!