Hírek, PROJEKT információk - 2023


Rövid híreink  az ENSI Kft. által megnyert, vagy sikeresen átadott, kiemelt épületgépészeti kivitelezési munkáihoz kapcsolódnak. A cégünket érintő hírekről és a sajtó megjelenésekről is itt számolunk be röviden.

Bővebben a Blogunkban írunk mindezekről.

B.Ú.É.K Mindenkinek!


    2023. december 31.

Régi hagyományunkhoz híven, idén is jött a Mikulás, sok-sok munkatársunk gyermekeit örvendeztettük meg, és egy fantasztikus karácsonyi vacsorával és partival zártuk az évet december 21-én, ahol hajnali kettőkor még roptuk a táncot! 

Határozott célokkal, erős elhivatottsággal és sok lehetőséggel tekintünk az új évre is.

Kívánunk minden munkatársunknak és partnerünknek jó egészséget, eredményekben gazdag, boldog új évet!

BÚÉK - 2024

Csúcstechnológia és csúcsteljesítmény a BMW projektünkön! 


    2023. december 21.

Tegnap egy nagyon fontos mérföldkövet teljesítettünk. Minden legkezelő a helyére került a BMW TMO, 150.000 m2-es csarnokán, épségben, és a tervezett időn belül! 

Hogy mekkora bravúr volt ez? 233 elemet, 340 emeléssel raktunk fel egy 600 tonnás daruval! Ilyen projekthez ilyen teljesítményű gépek és kitűnő szakemberek kellenek. Büszkék vagyunk a munkatársainkra!

Ez a szép teljesítmény is egy szép ajándék nekünk az ENSI karácsonyfa alatt. 

BMW TMO projekt, 233 légkezelő került a helyére egy 600 tonnás daruval!

Két projektünk is Építőipari Nívódíjat kapott!


    2023. december 8.

Tegnap az ÉVOSZ országos ünnepségén, Tolnay Tibor, az Építőipari Nívódíj Bíráló Bizottság elnöke adta át az idei építőipar legrangosabb szakmai elismeréseit. 

Középület / irodaház kategóriában a MOL Campus, Ipari és energetikai építmény /K+F/ kategóriában a Bosch Budapest Innovációs Kampusz nyerte el az év Építőipari Nívódíját. 

Örülünk a legújabb elismeréseinknek! 

ÉVOSZ közgíűlés - Építőipari Nívódíj átadás, 2023

Kihirdették a 25. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat győzteseit


    2023. november 25.

A magyar és a nemzetközi szakmai zsűri 11 kategóriában díjazta a magyar ingatlanfejlesztések legjobbjait, amelyek között a MOL Campus 2 díjat is kapott. Irodaház kategóriában az I., abszolút összesített kategóriában pedig a III. díjat nyerte el. 

A MOL Campus generálkivitelezője a Market Építő Zrt., épületgépész kivitelezője pedig az ENSI Kft. volt. A bravúros teljesítményt ezúttal is elismerték.

Bővebben…

FIABCI díj: Irodaház kategóriában 1. helyezett a MOL Campus - 2023.11.22

Megnyertük a Mercedes projektet! Kecskemétre is megyünk :) 


    2023. november 9.

A kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing Hungary gyár területén egy  új, közel 65.000 m2-es akkumulátor végösszeszerelő üzem fog épülni, amelynek komplex gépészeti kivitelezését bízták ránk. 

Cégünk a vízellátás- és csatornázás, esővízhálózat, légtechnika, fűtés- és hűtéstechnika, sűrített levegő szakágak kivitelezését vállalta. Pár nap múlva csatlakozunk a projekthez, és a padlólemez alatti szereléssel megkezdjük a munkát. Várható átadás: 2024. október 

Mercedes-Benz 65.000 m2-es új gyárépítés - Botterimontage - Kecskeméten

Egész november az épületgépész szakmáról szól!


    2023. november 3.

2023-ban most először, hogy egy hónaposra bővült az Országos Magyar Épületgépész Napok rendezvénysorozata. Számos településen szerveznek szakmai programokat egész novemberben. A záró rendezvény a Díjátadó Gálának helyet adó Épületgépész Bál lesz december 1-én a Marriott Hotelben.

Az OMÉN napok szakmai főtámogatója ezúttal is az ENSI Kft.

Bővebben...

OMEN-2023

Megnyitott a Radisson Hotel Budapest **** a BudaParton


    2023. október 20.

2023. október 19-én, a BudaPart és a Radisson hotelcsoport legújabb Budapesti szállodája ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit.

négy csillagos, 11.000 m2-es, 200 szobás hotel multifunkciós konferencia teremmel, skybárral, fittness teremmel, Shanghai Kitchennel, full szerviz szolgáltatásaival elsősorban az üzleti szférát célozza meg. 

Cégünk 2022. márciusában kezdte meg ennek a vegyes funkciós épületnek (Hotel & Irodaház) az épületgépészeti kivitelezését, amelyet most adtak át. Maradunk a helyszínen, és folytatjuk a hotelhez kapcsolódó irodaház kivitelezését, amely az ENSI 4. irodaháza a BudaParton. 

Fotók és infók a szálloda weboldalán:
https://www.radissonhotels.com/radisson-budapest-budapart  

Radisson Hotel Budapest ****, BudaPart

Elismerés, bizalom, újabb megbízások…


    2023. október 12.

Megnyertük a Dürer Park projekt I. irodaház fit-out kivitelezését is, mialatt jó ütemben folytatódik a Dürer Park projekt II. gépészeti alapszerelése. Maradunk a BakerStreet projektünkön is, ahol hamarosan megkezdjük a 1-4 szint irodai kialakítását.

A keleti régióban is folytatódnak a fejlesztések, több beruházásnál számítanak ránk. Ilyen például a felsőzsolcai GKN bővítése, azaz a Rubin projekt II. is, és hamarosan az újabb megbízásokról is hírt adunk. 

Dürer Park projekt az ENSI kivitelezésében

Ünnepelt a Nestlé - hivatalos gyárátadás Bükön!


    2023. október 6.

Újabb mérföldkőhöz érkezett minden idők legjelentősebb hazai élelmiszeripari beruházása a Nestlé tegnap hivatalosan is átadott két új gyáregysége révén, amelyek alapterülete > 50.000 m2, a beruházás értéke pedig elérte a 90 mrd Ft-ot. 

Folytatjuk! Jelenleg a Nestlé legújabb, VI.-VII. ütemben megvalósuló gyárainak gépészeti kivitelezésén dolgozunk. Új munka a régi ENSI-s csapattal.

Bővebben...

Nestlé gyárátadás Bükön - 2023.10.05Fotó forrása: Nestlé 

Friss átadások, üzempróbák, közelgő átadások…


    2023. szeptember 29.

Ebben a hónapban nyílik meg a MOL új székházában két étterem, amelynek speciális gépészeti kialakítását is mi végeztük el. Hamarosan zárjuk az iváncsai SKI akkumulátorgyár gépészeti munkáit is, de a sprinkler rendszerek kivitelezése még folyamatban van.

Elindultak az üzempróbák a Siemens Energy új gyáregységében, közeleg az átadás.

Nagy lendületben van az ALBA Aréna építése, amelynek tervezett megnyitása december, és jól áll a BEM Center is, ahol a leendő bérlői területek kialakítása is napirenden van.

ALBA Aréna - ENSI gépészeti kivitelezés

Felavatták, bemutatták – GKN gyárátadás Felsőzsolcán!


    2023. szeptember 8.

A Miskolc melletti felsőzsolcai Ipari Parkban több mint 50 milliárd forintból épült fel a brit tulajdonú, nagy autógyárakat kiszolgáló, autóipari alkatrészeket gyártó GKN első magyarországi, 30.000 m2-es gyártócsarnoka logisztikai központtal, fejlesztő- és tesztlétesítménnyel együtt.

Ez az utóbbi évek egyik legnagyobb beruházása a keleti régióban. A Rubin projekt folytatódik, 2026-ig még nagy tervek valósulnak meg! 

GKN Automotive Kft., Felsőzsolca

Felkerült a bokréta a Siemens Energy gázipari üzemcsarnokára


    2023. július 12.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Siemens projektünk is! A július 10.-i bokrétaünnepen  méltatták a projekt ütemterv szerinti haladását, a fegyelmezett és a jól összehangolt munkát. A Siemens és a Market Építő a kiemelt szakvállalkozóival ünnepelte meg a közös munka eredményét!  

A Siemens csarnokban gáz- és gőzerőművek komponenseit fogják majd  gyártani. Az új, két szintes épületében helyet kap egy képzési központ, egy raktár és egy 3 szintes fejépület is, irodákkal, öltözőkkel. A gépház a tetőszinten kerül elhelyezésre.

Siemens-Energy-bokretaunnep-2023-07

Megnyertük a Dürer Park projekt 2. irodaházának kivitelezését is!


    2023. május 29.

Jelenleg az első irodaház alapszerelésének az utolsó fázisába léptünk, és ezzel párhuzamosan, már a második épület kivitelezését is megkezdtük.

A "Dürer 2." irodaház különlegessége, hogy az Ajtósi Dürer sor felől sértetlenül megőrizték a zárdaépület nagy részét, így a kivitelezés során olyan technológiákat alkalmazunk, amellyel ezt az állapotot megóvjuk. A bérlők költözése 2024. második felében várható.

Dürer Park projekt I-II., 2023. május

 Chervon-Auto, Miskolc - ezt is átadtuk!


    2023. május 19.

Hamarosan elindul a termelés, ahol elektromos autók alkatrészeit gyártják majd. A kínai tulajdonú Chervon-Auto első Kínán kívüli üzeme Miskolcon épült fel. A Market Építő volt a fővállalkozó, és ENSI Kft. az épületgépész kivitelező. A kivitelezés beruházási értéke > 58 millió euró.

A projekt keretében megépült egy CNC üzem, egy olvasztó üzem, egy magasraktár, egy irodaépület, egy külső tároló, három portaépület és egy sprinkler gépház, összesen több mint 33.000 m2-en!

Chervon Autógyár, Miskolc, 2023 május

Bokrétaünnep az ALBA Arénában!  


    2023. május 4.

A majd 20-25 féle teremsportág lebonyolítására alkalmas székesfehérvári multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok épülete elérte a legmagasabb pontját, így a város vezetése, a fővállalkozó és a kivitelezők nagyszabású, közös ünnepet tartottak a sportcsarnok közepén. 

Az építkezés 2021. novemberében kezdődött, ENSI 2022. júliusában már a helyszínen dolgozott, és év végén átadás lesz. Tempó van!

ALBA Aréna - bokrétaünnep, 2023.05.04

2 projektünk 3 díjat nyert az Év Irodája díjátadón :)


    2023. április 28.

2023. április 27.-én, a Várkert Bazárban rendezték meg az egész napos Év Irodája konferenciáját és Díjátadóját. 21 órai kezdettel, számos kategóriában osztottak ki díjat.

A mi szívünket 3 díj dobogtatta meg:

Az Év Székháza díjat a MOL Campus nyerte el.  Az Év Új Ingatlanfejlesztése Különdíját szintén a MOL Campus vitte el.

Az Év Irodaparkja díj kategóriában a Bosch Budapest Innovációs Kampusz lett a kategória győztes.

MOL Campus - az Év Székháza és az Év Új Ingatlanfejlesztése díj nyertese!
Generálkivitelező: Market Építő Zrt  /  Épületgépész kivitelező: ENSI Kft.

Biztonságos energiaellátás az Infineonnál / tartalék kazánok telepítése


    2023. április 24.

Az Infineon gyárban - a meglévő rendszereinkhez - tartalék hőtermelőként beillesztettünk egy 5 MW összteljesítményű elektromos kazánt, és egy 3,5 MW teljesítményű olajégős mobilkazánt kéménnyel és bekötő csövezéssel. A beruházás keretében az épületek összekötését is elvégeztük. 

A rendszer tervezése, kivitelezése és átadása után, a ceglédi Infineon gyár a földgázon kívül így 2 alternatív hőtermelővel bővült. A projektet egyik fiatal projektvezető mérnökünk sikeresen menedzselte mindvégig, A-Z-ig!

IFN-kazan2-2023

Megjelent az Épületgépészet Évkönyve legújabb, 2022 évi száma!


    2023. április 17.

Megjelent azz évkönyv 3. száma a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség kiadásában, Dr. Barótfi István főszerkesztő vezetésével, és 43 szerző szakmai támogatásával.

Egyre inkább megvalósulni látszik a Szövetség célja, vagyis hogy érzékeltesse az épületgépészet súlyát a magyar gazdaságban, növelje a szakma elismertségét, és széles körű szakmai összefogásra ösztönözzön. Igényes, fontos és hasznos kiadvány, és online elérhető!

Bővebben...

Épületgépész Évkönyv - 2022

Újabb mérföldkőhöz érkezett a BEM Center!


    2023. április 14.

Minden beruházó és kivitelező életében fontos pillanat, amikor az épület eléri a legmagasabb pontját. A hotelként és irodaházként újjászülető egykori Radeczky-laktanya most jutott el erre a pontra.  Természetesen, felkerült a nagy csokor, színes bokréta az épület tetejére, és az örömünnep sem maradt el.

Jól halad a kivitelezés, cégünk is nagy létszámmal dolgozik már az épületen. A tervek szerint, 2023 végén, ill. januárban költözhetnek majd az első bérlők. 

Bem Center - bokrétaünnep - 2023.04.14

Thyssenkrupp - sikeres gyárátadás 


    2023. április 3.

A 2016-ban megépült jászfényszarui gyárát bővítette a Thyssenkrupp egy 11.000 m2-es csarnokkal, irodaépülettel, új fűtési gépházzal, és egy 3.500 m2-es kamion parkolóval. A sikeres átadások után elkezdődött a termelőegységek, gépek és gyártósorok telepítése is, amelyek 2025 végéig folyamatosan állnak üzembe.  Nézze meg a videót!

A fővállalkozó ezúttal is a Grabarics Építő Kft., a gépész kivitelező pedig az ENSI Kft. volt. 

Forrás: Grabarics Kft.

Folytatjuk a Nestlé Purina gyár építését - VI-VII. ütem, Bük


    2023. március 22.

A Nestlé folytatja a büki gyárának kapacitás bővítését, és mi megyünk tovább a török SYNERGY CONSTRUCTION HUNGARY Kft. generál kivitelezővel, akivel együtt építettük a Nestlé 2022 év végén befejezett IV. és V. ütemben megépült gyáregységeit.

A VI-VII. ütemű fejlesztés közel 140 mrd Ft értékű. A projekt keretében 2024 elejéig megépül egy kb. 35.000 m2-es gyártócsarnok és egy csúcstechnológiával felszerelt raktár.

Bővebben a IV-V. ütemben megvalósult munkánkról itt olvashat.

Nestleé Purina, Bük, elindult a 2023-as fejlesztés is!

Sprinkler rendszert is építünk a BMW gyárban


    2023. március 13.

Cégünk a BMW most épülő debreceni gyár 4 db épületének teljes gépészeti kivitelezése mellett,  most megnyerte az Assembly- összeszerelő csarnok komplett tűzvédelmi rendszerének a kiépítését is.

Az ENSI sprinkler projektcsapata már meg is kezdte az előkészületeket. 

BMW gyár - Assembly csarnok - sprinkler rendszer kivitelezése

Elkészült a BudaPart legújabb, "F" lakóépülete is 


    2023. március 8.

A most átadott, "BRF" lakóépületünk nyolc szintes, 185 lakásos, amely a XI. kerületi BudaPart lakónegyedben, a központi park és a bevásárló utca között helyezkedik el.  Ez az épület is teljesen egyedi tervezésű. Minden lakáshoz van erkély vagy loggia, és lehetőség a teremgarázsban parkolóhelyre, tárolóra.

Mint a többi épületnél, itt is a legújabb, energiahatékony, környezetbarát megoldások jellemzik a tervezést és a kivitelezést is.  Már épül a 8-9., "G" és "L" lakóépület is cégünk gépészeti kivitelezésében.

BudaPart-F-lakoepulet-kulso1

A BMW gyár 130.000 m2-es csarnokát is megnyertük!


    2023. február 14.

A debreceni BMW gyár Magyarország 3. legnagyobb beruházása, és az ENSI Kft. kiemelt megízást kapott annak kivitelezésében! A 130.000 m2-es gyártócsarnokra most írtuk alá a szerződést, így a 4. épületünk a TMO.Cégünk ezúttal is komplex gépészeti kivitelezést végez. Átadás 1 év múlva!

Három épületre már korábban megkaptuk a megbízást, és cégünk már dolgozik az új BMW gyár alábbi épületein: Training Center,FM&FD épület és a Dürr lakkozó.

BMW gyár, Debrecen, 2022

Hamarosan kezdünk a Siemens Energy legújabb beruházásán is! 


    2023. február 8.

A Siemens Energy 17.000 m2-es üzemcsarnokkal bővíti a már működő gyártóközpontját, ahol gáz- és gőzerőművek különböző komponenseit fogják előállítani.  A beruházás értéke 30 mrd Ft.

A kétszintes csarnok földszintjén a termelés, az emeleten a raktározás és egy hegesztőképzési centrum kap helyet. 

ENSI gépészei február 20-án megkezdik a helyszíni munkát. Műszaki átadás: 2023. október 31.

Siemens Energy gyárépítés, bővítés

Három kiemelt régióban, több mint 20 projekten dolgozunk!


    2023. január 14.

Budapesten és környékén több mint a fele projektünk fut , döntően irodaházak és a BudaPart társasházai, továbbá gyárak és speciális funkciós épületek.

Az észak-keleti régióban - Miskolcon és Debrecenben - hat nagy ipari létesítmény kivitelezésén dolgozunk, és előkészítés alatt van a BMW gyár TMO csarnoka is.  

Nyugat-Dunántúlon technológiai gyárakat és stadiont építünk.  

Projektek régiónként, 2023

BÉKÉS és BOLDOG Új Évet Kívánunk!


2023. január 1.

Az utóbbi két év nagy kihívás volt mindannyiunk számára. Először meg kellett küzdenünk a pandémiával, majd az orosz-ukrán háború következményeivel is. Sok nehézséget, sok változást kellett kezelnünk, de sikeresek voltunk!

Ne féljünk a jövőtől! Képesek vagyunk újra meg újra változni, fejlődni, magasabb szinten működni, és ez az előnyünkre válik. Emeljük poharunkat a békés jövőre, kívánunk jó egészséget, jó üzleti lehetőségeket és sok sikert az új évben! BÚÉK 2023!

BÚÉK 2023
Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása