ENSI hírek, PROJEKT információk - 2012


Ez történt nálunk - 2012 II. félévében

Jó érzéssel zártuk a 2012-évet! Mindegyik projektünkre büszkék vagyunk, hiszen valamennyi projektnek megvolt, megvan a maga szépsége, sajátossága, nehézsége akkor is, ha "csak" az épületgépészetet, és akkor is, ha a teljes beruházást, kivitelezést és az eredményt nézzük.

Egy projektet mégis kiemelnénk mindközül. 2012. évhez kötődik a svájci Givaudan gyár átadása, amely fennállásunk legnagyobb, és egyben a legújabb technológiát, megoldásokat igénylő projektje volt. Ezt is siekresen átadtuk, és a Givaudantól további megbízásokat kaptunk.

DHL - új iroda és csarnok épül Ferihegyen - 2012. december 8.

Már 2012. év végén megkezdődnek a DHL új iroda és csarnok épületeinek előkészületi munkái.

A több mint 10,000 m2-es beruházásból kb. 8,000 m2 területen csarnok épül, míg az irodaépület területe 2,500 m2 lesz.

tovább...

dhl_logisztika_ba678

Mikulásra megújult a Pólus Center - 2012. december 6.

A Pólus Center első generációs bevásárló központ, míg a piac már a negyedik generációnál jár - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Talán mi is mondhatjuk, negyedik generációs elvárás és roham munka volt a Pólus felújítása, amely időben teljesült. Mikulásra megújult a Pólus Center!

tovább...

megujult_a_polus_center_hirek678

Építőipari Nívódíjat kapott a szegedi Árkád Bevásárlóközpont - 2012. december 5.

Az Építőipari Nívódíjat hirdető réztáblán az építtető, a tervező, valamint a generálkivitelező által megnevezett három, a kivitelezésben érdemi munkát végzett alvállalkozó, és mindezeknek a létesítményeknek a megvalósulását közvetlenül irányító vezetők is szerepelnek.

tovább...

arkad_szeged6678

Megnyitott az ország első "zöld" üzletközpontja - 2012. október 12.

Az első hazai "zöld" üzletközpontban hasznosítják az esővizet, tisztítás után a csapvizet is, és szelektíven gyűjtik a hulladékot.

A közel 1,000 m2-es zöld tető nemcsak a levegő tisztítását, hanem az épület hőháztartását, annak szabályozását is elősegíti. A kerékpártárolók mellett az egyre inkább terjedő elektromos autók töltésére is gondoltak már.

tovább...

hegyvidek_kozpont1678

BMC - Új magyar zenei központ épül - 2012. október 11.

Budapest Music Center - avagy az új Magyar Zenei Központ már túl van a bokréta avatáson.

"Budapesten, a Mátyás utcában létrejövő, mintegy 2,5 milliárd forintos magánberuházáshoz a kormányzat 500 millió forinttal járul hozzá. ..."

tovább...

bmc_2678

Átadták a TEVA új, gödöllői gyáregységét - 2012. október 3.

Október 2-án, ünnepélyes keretek között adták át a TEVA gyógyszergyár új üzemét Gödöllőn.

A 22 Mrd Ft-os beruházással létrehozott épületkomplexum a világ egyik legmodernebb és legnagyobb steril gyógyászati készítményeket gyártó üzeme, ahol onkológiai készítményeket gyártanak majd.

tovább...

teva_godollo678

Felavatták a Givaudan gyárát Makón! - 2012. október 2.

A makói gyár a Givaudan 33., és egyben a világon a legmodernebb termelő üzeme!

A Givaudan összesen 39 milliárd forintot fordít magyarországi központjának létrehozására. A jelenlegi beruházás értéke meghaladja a 10 Mrd Ft-ot. Az épületkomplexum teljes területe 45,000 m2, ebből 28,000 m2 gyártó- és irodaépület, 13,500 m2 raktár, közel 3,300 m2 –en pedig az energiaközpont kapott helyet. tovább...

givaudan_makoi_gyara_3678

ÁRKÁD - Egy év múlva MEGAPLAZA lesz - 2012. szeptember 2.

... már itt is van a Bokréta avató ünnepség ideje!

2012.08.31.-én az Árkád Bevásárlóközpont (Árkád 2) új szárnya elérte a legmagasabb pontját. Ezt az örömteli pillanatot bokréta avató ünnepség keretein belül, a beruházók és a kivitelezők ökörsütéssel ünnepelték meg.

tovább...

arkad_budapest678

Megújul a Pólus Center - 2012. augusztus 24.

A Pólus Center több mint 1 milliárd forintos költségvetésű átépítése során sok minden megújul. Pl.: a külső homlokzat, a jégpálya, az ételudvar, a Western city, az összes mosdó, stb., ám a bevásárlóközpont ezután is megtartja egyedi hangulatát.

tovább...

polus_center678

Magyar épületgépészeti piac - kitekintő - 2012. június 15.

Mint minden, az épületgépészeti piac is állandó változásban van.

Összefoglaló táblázatunk és a grafikon a 2011. évi épületgépészeti kivitelező vállalkozások magyarországi TOP listáját mutatja be a 2011. évi hivatalos MÉRLEG adatok alapján.

tovább...

epgep_piac_2011_grafikon678

5*-os luxushotel lett a Klotild-Palotából - 2012. június 6.

A Ferenciek terén elegánsan magasba nyúló ikerpalota északi épületéből luxus hotel lett, amely június 5.-én nyitotta meg kapuit.

A Buddha-Bar Hotel***** 102 szobájával és lakosztályával igazi kuriózumnak számít Magyarországon.

tovább...

Újabb Lidl áruház épül Győrben - 2012. június 5.

A győriek örülhetnek, mert egy újabb LIDL áruházzal bővül a bevásárlási lehetőségük. Marcalváros II-n épül fel a LIDL negyedik üzlete.  Május végén megkezdődtek a beruházás előkészületei, és várhatóan, még az idén megnyitja kapuit az áruház. Az ENSI Kft. várhatóan már a nyár végén megkezdi a szakipari munkákat.

lidl_aruhaz678

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!