Megjelent az ÉPÜLETGÉPÉSZET évkönyve - 2022

3. évfolyam

2023. április 17.
Épületgépészet Évkönyve, 2022

Az évkönyv célja változatlanul az, hogy bemutassa és érzékeltesse az épületgépészet éves tevékenységét, teljesítményét, és így, koncentráltan, annak megfelelő súlyát. Nemcsak tájékoztat, hanem összefog, elősegíti a közös gondolkodást, a szakma és a képzés alakítását, fejlődését, az épületgépészet ismertségének és elismertségének növelését, és egymás megbecsülését.

Ezúttal is 10 szakmai főfejezetre tagolódik az évkönyv, ám még tartalmasabb és vastagabb (212 oldal), mint a korábbi számok. Nemcsak a szakmán belül, hanem sokkal szélesebb körben válik mindinkább ismertté, elismertté és hasznossá az a munka, amely az évkönyv mögött van. Egyre többen támogatják, és egyre kevesebben akarnak kimaradni belőle.  

Az évkönyv főszerkesztője Dr. Barótfi István, aki 43 szerző és számos támogató munkáját koordinálta. Köszönet érte! 

Cégünk 2019-ben elsőként állt az évkönyv megjelentetése mellé, mert az ENSI célja, elkötelezettsége megegyezik a Szövetség által meghatározott célokkal. 

Szakmai fejezetek


  1. Az épületgépészet globális összefüggései
  2. ‌Épületgépészet - nemzetközi kitekintés
  3. ‌Épületgépészet nemzetgazdasági jelentősége    
  4. Jelentős épületgépészeti eredmények 2022
  5. ‌Szakmai köztestület és szervezetek munkái
  6. ‌Szakmai képzés, továbbképzés, utánpótlás
  7. ‌Élő múltunk - évfordulók
  8. ‌Épülegépészeti szakmai elismerések 2022
  9. ‌Személyi hírek
  10. ‌Civil kapcsolatok - társadalmi felelősségvállalás

Megjelent az ÉPÜLETGÉPÉSZET szimbóluma 


Az évkönyv jobb alsó sarkában már megjelent a széles körű szakmai vélemyénykutatás és pályáztatás utáni díjnyertes jelkép, az ÉPÜLETGÉPÉSZET szimbóluma.

Cél, hogy minden épületgépész és épületgépészettel kapcsolatos megnyilvánulás során a jelkép rutinszerűen feltüntetésre kerüljön, és a szakma képviselői büszkén viseljék.

Épületgépészet szimbólum

Megalakult az Épületgépész Szimbólum Alapítvány


Az ÉPÜLETGÉPÉSZET szimbólumhoz kapcsolódó célok támogatása érdekében megalakult az Épületgépész Szimbólum Alapítvány, amelyet 2023. március 13-án be is jegyeztek, és a munka is elindult.

A kuratórium tagjai: Mikó András, Erdei István, Dr. Csoknyai Tamás, Nagy Bernát és Németh László, az ENSI Kft. ügyvezetője, aki egyben az Alapítvány hivatalos képviselője is. 

Kis példányszámú évkönyv, célirányos terjesztés


A múlt évi évkönyv elfogyott, amelyből egy-egy példány jutott a nemzeti irányító testületek, kapcsolódó szak- és tudományterületek, az épületgépészeten belül valamennyi, a jelenlegi helyzetet mérlegelő, és a jövő iránt érdeklődő szervezetek és személyek részére. 

Az idei szám terjesztéséről, igényléséről érdeklődni a kiadónál, az MÉgKSZ-nél lehet. 

Online is megnézheti itt! 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!