ENSI hírek, PROJEKT információk - 2014


Rövid híreink az ENSI Kft. által megnyert vagy sikeresen átadott, kiemelt épületgépészeti kivitelezési munkáihoz kapcsolódnak. Kitüntetésekről, elismerésekről is itt adunk hírt röviden.

Bővebben...

Projekt hírekről  és a kiemelt  szakmai rendezvényekről a blogunkban írunk.
Beszámolunk az elismerésekről és a díjazott projektjeinkről is. 
Az ENSI Kft.  média megjelenéseiről külön oldalon olvashat. 

A "V17" egy újabb "zöld" irodaház az ENSI kivitelezésében


    2014. december 10.

A "V17" földszint + hét emeletes, 13.000 m2-es, környezettudatos megoldásokkal megtervezett új irodaház, amely 10 milliárd forintból valósult meg

A Budapest XIII. kerületében, a Váci út 17. szám alatti "V17" irodaház a BREEAM Very Good környezetvédelmi minősítést célul tűzve épül meg.  ENSI 2015. februárjában kezdi meg a munkát.

Bővebben...

V17-irodahaz-terv

Az "Év Épületgépész kivitelezője" Németh László, az ENSI Kft. ügyvezetője


    2014. december 6.

Az épületgépész szakma november 27-28-án tartotta meg az év legrangosabb szakmai találkozóját, a Magyar Épületgépészek Napját. A sok színes program mellett idén is elismerték a szakma különböző területeinek legjobbjait (oktató, tervező, kivitelező, stb).

2014-ben Németh László, cégünk ügyvezetője kapta meg az "Év Épületgépész Kivitelezője" díjat.

Bővebben...

2014_evi_dijazottak

Az év legjobb épülete a Vasas Pasaréti Sportcsarnoka - "Média Építeszeti Díj"


    2014. december 5.

Ismét egy általunk kivitelezett épület, amely díjat nyert! Ezúttal az Építészfórum által szervezett "Média Építészeti Díjat" osztották ki. 

Az Index olvasói szavaztak, és a pasaréti Vasas különleges megjelenésű, napsütésben aranyosan csillogó vívócsarnoka nyerte el a díjat.

Igazi öröm, hogy a 13 hónappal ezelőtt átadott épületünk nemcsak a sportolók, hanem a közönség tetszését is elnyerte.

vasas_megujult_vivocsarnok234

Sóskúton 4,45 milliárd forintból épít új gyárat a KEROX


    2014. november 10.

A magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező KEROX Kft. a csaptelep betétek gyártásában vezető szerepet tölt be - világszinten is! A jelenlegi 10.000 m2 alapterületű bázisa helyett, egy közel kétszer akkora új gyárat épít. A 21. század követelményeinek megfelelő épületbe új gépek és új technológia kerül. 

ENSI Kft. felel a korszerű fűtés-hűtés, sűrített levegőellátás, esővíz elvezetés, vízellátás, csatornázás kiépítéséért, amelyre hat hónapunk lesz. A munkát december 1-én kezdjük meg.

Bővebben...

kerox

Fotó: Botár Gergely

Gyönyörű szálloda lesz az egykori Adrássy úti palotából - "A8" projekt


    2014. november 7.

Az Andrássy út 8. szám alatti régi bérház átalakításával hét szintes (pince, földszint, 4 emelet és tetőtér), elegáns hotel lesz. 

Az impozáns megjelenés mellett, a környezetbarát gépészeti megoldás és a gazdaságos üzemeltetés is nagy hangsúlyt kapott : például két hűtőgép lesz beépítve, ebből az egyik hűtőgép hulladékhő segítségével használati meleg vizet fog előállítani. Ilyen, és ehhez hasonló, modern megoldásokkal épül újjá az "A8".

a8

Megújul a Roham utcai magánklinika


    2014. november 5.

Egyre nagyobb az igény a magánklinikák szolgáltatásaira, és azok megújulására is. Most éppen a I. kerületi, Roham utcai - 1 napos sebészetet kínáló - klinika modernizálódik, ahol szeptember 23. óta dolgozunk.

A speciális orvosi környezet és a műtő tisztatér technológiát igényel.  Cégünk ennek megfelelően építi ki a gépészeti rendszereket.

Egy hét múlva át is adjuk a klinikát.

maganklinika_roham_utca

ENSI új átadások - Margit-Ház, Sínia Bútorgyár, Henkel-gyár


    2014. október 21.

Rövid határidős épületgépészeti kivitelezések, sikeres átadások.

Október 15-én befejeztük a budapesti, 12.000 m2-es, Tölgyfa utcai, 6 szintes irodaház felújítását, a Margit-Házat. A bátonyterenyei, 11.700 m2-es Sinia Bútorgyár is üzemképes, tervezhetik a termelést. Október végén a körösladányi Henkel-gyárban is már megkaptuk a használatbavételi engedélyt.

Bővebben...

henkel-gyar-korosladany

Cordia Park Residence - 227 lakásos társasház


    2014. október 15.

Újabb épülettel bővül a Corvin Sétány. Október 15-én megkezdtük a jól ismert budapesti Corvin Sétány legújabb lakóépületének, a Cordia Park Residence 227 lakásos társasházának munkálatait.

A 18.500 m2-es területen feladatunk a hőközpont kiépítése, a mélygarázs hő- és füstelvezetése, légtechnikai szerelés, és az esővíz elvezetés kiépítése.

A munkát január végén adjuk át.

cordia-park-residence-2014

Idén is ott leszünk az év legrangosabb szakmai rendezvényén!


    2014. szeptember 29.

November 27-28. között kerül megrendezésre a Magyar Épületgépészek Napja, a szakma legrangosabb eseménye. Továbbképzések, konferenciák, kiállítás és a bál.

Cégünk 2014-ben is kiemelt támogatóként igyekszik emlékezetessé tenni az év legfontosabb, több napos szakmai rendezvényét.

Emlékszik még?  Élje át újra a 2013-as év legizgalmasabb pillanatait. A fotókat itt nézheti meg!

epgep_nap178

Átadták a National Istruments (NI) Science Parkját - "zöld" irodaház


    2014. október 13.

Cégünk egyik modernszép projektjét, az NI irodaházát tegnap, október 13-án adták át Debrecenben, amit  Magyarország egyik legmodernebb tudományos parkjaként emlegetnek.

A National Instruments 4 milliárd forintos beruházás. A 6.000 m2-es, 3 meletes létesítmény, amely 11 hónap alatt épült fel. Modern, környezettudatos,  "zöld" irodaház!

Bővebben...

ni_atadas2

Új irodába költözünk! Új címünk a Groupama Aréna, I. emelet, 5. sz. iroda


    2014. augusztus 29.

Költöztünk már többször, egyre szebb, nagyobb, modernebb irodába, de ez más! A hely, a hely szelleme, vagy talán még ennél is többről van szó, amitől más ez a hely.

Egyedi, különleges épület, mi építettük - már ami a gépészetet illeti -, és itt mindig történik valami izgalmas dolog.

Fotók a költözésről és az új irodáról.

Szeptember 1-től már az új címünkön,  itt várjuk!

koltozunk

Bokrétaavató a TAKATA-gyárban - mi is ünnepeltünk :)


    2014. augusztus 25.

Augusztus 22.-én, a délutáni ünnepi beszédet követően ökörsütéssel, gulyáslevessel, rétessel és sörrel ünnepelt aTAKATA, a Market Zrt, mint fővállalkozó, az ENSI Kft., mint épületgépész kivitelező, és valamennyi vállalkozó, aki részt vett az eddigi munkákban. Bővebben az ünnepségről, az épülő gyárról és külön cikk a TAKATA cégről

Bővebben...

Takata-gyar-bokreta-avato2_2014

Felújítás alatt a Margit-Ház


    2014. augusztus 15.

Buda egyik központi negyedében, a Tölgyfa u. 1-3. alatt lévő hat szintes Margit-ház teljes belső átalakításon megy keresztül.

Az épület több mint 12.000 m2-en, 4 szinten kínál majd modern irodákat, színvonalas környezetben, a mai kor igényeinek megfelelő szolgáltatásokkal. Az új bérlők már az idei év őszén költözhetnek.

Cégünk, az ENSI végzi az épület épületgépészeti felújítását.

margit_haz2

Nyílt nap, avató és gálamérkőzés az új Fradi stadionban


    2014. augusztus 11.

Sokan várták már ezt a pillanatot. A Fradi szukolókkal együtt, mi ENSI-sek is ott voltunk, ünnepeltünk!

2014. augusztus 10-én este, az ünnepi beszédeket és műsort követően, a Chelsea elleni gálamérkőzéssel nyitották meg a Ferencváros új arénáját. A megnyitón többen megköszönték a stadion építők, az ENSI munkáját is.

Bővebben...

fradi_stadion_megnyito

Sinia Bútorgyár - A sajgótarjáni gyár után Bátonyterenyén is az ENSI nyert!


    2014. július 16.

A Sinia bátonyterenyén, 2 milliárdos beruházásból egy 10.700 m2-es, három, U alakban elhelyezkedő üzemcsarnokot épít. A termelés támogatása egyedi hűtés-fűtés rendszerrel valósul meg.  Cégünk április 8-án megkezdte a munkát, amit két héten belül be is fejezünk. 

Bővebben...

sinia_batonyterenye28

THE QUADRUM - költözhet az iroda


    2014.  július 8.

Cégünk 2008-ban adta át ezt a 6.000 m2-es, igen magas műszaki szinvonalon, egyedi épületgépészeti megoldásokkal, és a  BREEAM Very Good minősítést megszerző irodakomplexumot.

A Quadrum Irodaház a legmagasabb szintű, nemzetközi bérlői igényeket is kielégítő épület, alacsony üzemeltetési költségekkel. Most új bérlői területet alakítottunk ki, amit át is adtunk. 

quadrum_irodahaz8

A vártnál jóval előbb, rekord idő alatt készült el az új Fradi stadion!


    2014. június 1.

Május utolsó heteiben még üzempróbákat tartottunk, és a szakhatósági átadásokra készültünk, de ahogy ígértük, május végén elkezdtük az átadást!

A vártnál jóval előbb, rekord idő alatt készült el az új stadion, amely gyönyörűséges és számtalan szupermodern gépészeti megoldással is büszkélkedhet.

A Fradi a következő szezonban már az új stadionjában játszik. 

fradi_stadion16

Nemzetközi építészeti díjat nyert a BMC - 1. helyezés


    2014. április 9.

A világ legjobb építészetének és tereinek elismerése - ÉPÍTÉSZETI DÍJAK.

Az Architizer a világ egyik legnagyobb építészeti portálja. A Wall Street Journallal közösen, minden évben, 60 kategóriában oszt ki díjakat.

2014 évi versenyén a Budapest Music Center az "Építészet és hang" kategóriában elvitte a pálmát, vagyis 1. helyezést ért el! Részletek a díjazottakról és a BMC -ről.

bmc19

Ludovika átadás - Megnyitotta kapuit a Nemzeti Közszolgálati Egyetem


     2014. március 31.

A Pollack Mihály által tervezett, több mint 150 éves egykori Ludovika Akadémia történelmi főépülete új fényében tündököl, és mára ismét „méltó régi nagy híréhez”.

Az ünnepélyes megnyitó után, harangszó kíséretében kinyílt az épület főkapuja, jelezvén, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem központja megkezdi a működését.

ENSI épületgépészeti kivitelezés - prémium munka, értéket teremtve, nemzedékek számára.

ludovika_foepulet

A LEGO ismét nagyot alkotott - gyárátadás Nyíregyházán!


    2014. március 25.

60 milliárd forintból épült fel a világ egyik legmodernebb LEGO gyára Nyíregyházán. 100 hektáros területen, 122.000 m2!  

Az új üzemmel és kiszolgáló épületekkel a meglévőnél mintegy háromszor nagyobb gyártóbázis jött létre. A legkorszerűbb technológiákkal felszerelt új komplexum rekord sebességgel, egy év alatt készült el az ENSI épületgépészeinek közreműködésével.

Bővebben...

lego_gyar_nyiregyhazi_avatasa8

TAKATA gyár - Az ENSI megnyerte és megkezdte a munkát  


    2014. március 21.

Az év legnagyobb és legértékesebb beruházásaként emlegetett japán központú, Miskolcon gyárat építő TAKATA március 12-én ünnepelte a hamarosan 1.000 embernek munkát adó gyár alapkőletételét.

Az ENSI Kft. megnyerte és megkezdte a TAKATA miskolci autóipari gyárának az épületgépészeti kivitelezését.

A munkák igen szoros ütemezés mellett – szeptemberi és novemberi határidőkkel - fognak elkészülni.

takata_alapkoletetel

Újabb két milliárdos fejlesztés a Siniánál 


    2014. március 11.

Közel 2 milliárd forintos beruházást valósít meg a Sinia Bútorgyártó Kft. Báronyterenyén.

A március 11-ei ünnepélyes alapkőletételen a Miniszterelnök is üdvözölte a bútorgyár újabb fejlesztését.  A 10.700 m2-esre tervezett új gyártóüzem kb. 250 dolgozónak ad majd munkát. 

A Siniától ez az ENSI második megbízása, hiszen a salgótarjáni gyárának az épületgépészeti kivitelezésére is cégünket kérte fel.

sinia_batonyterenye1

NI Hungary Kft. - Bokrétaavató a debreceni Science Parkban


    2014. március 4.

Az új épület elérte a legmagasabb pontját, és ezen örömteli alkalomból a National Instrument Hungary Kft. gyárlátogatással, állófogadással egybekötött, ünnepélyes bokrétaavatót tartott.

A csaknem 4 milliárd forintból megvalósuló, 6.000 m2 alapterületű tudományos park építése elérte a legmagasabb pontját.

ni_bokretaavato

Lars Olof Mattsson ellátogatott a Fradi-stadionba


    2014. február 10.

A világ 200 legjobb edzője között nyilvántartott svéd szakember, Lars Olof Mattsson is kiváncsi volt az épülő Fradi stadionra. Február 9-én érkezett Magyarországra egy kéthetes labdarúgó válogató, szakmai programra, és az ENSI-t is meglátogatta.

Németh László, az ENSI Kft. ügyvezetője és Minier Botond, a Fradi stadion épületgépész projektmenedzsere mutatta be a fél éven belül átadandó sportarénát.

Örömteli találkozás volt!

fradi_stadion8

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása