TAKATA


TAKATA a világban és 2014-től Miskolcon is

A TAKATA világméretben működő, elsősorban autóipari beszállítással foglalkozó multinacionális cég.

A tokiói székhelyű vállalat 20 országban üzemeltet különböző gyártórészlegeket. A cégcsoportnak a miskolcival együtt hét európai gyára mellett, világszerte 48 gyára van, ahol az alkalmazottainak száma meghaladja a 36.000 főt.

takata_logo3

A vállalat európai központja Németországban, Frankfurt mellett van. A cég partnerei között van az Audi, a BMW és a Daimler is.

A cég légzsáküzletágának térségi igazgatója - Kersten Bachmann - szerint, az autóipari biztonsági rendszerek piaca a következő években egyre jobban fejlődik majd, ugyanis a biztonság, így a biztonsági berendezések folyamatos fejlesztése is egyre fontosabbá válik a közlekedésben.

A TAKATA Magyarországon eddig nem volt jelen. A cég a magasan képzett munkaerő miatt választotta Magyarországot, valamint a város egyetemével hosszú távú együttműködést akar kialakítani.

A miskolci Ipari Parkban a már javában épülő légzsák és logisztikai központ alapkő letétele ez év március 12-én volt. A gyár területén összesen 16 épület lesz, amelyből a legnagyobb 31.000 nm-es gyártócsarnok.

Bokrétavató a TAKATA-gyárban és fotógaléria

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!