Szeged Árkád Bevásárlóközpont


Szeged Árkád Bevásárlóközpont, 2011.


10 hónap alatt készült el Magyarország 3. legnagyobb, 98.408 m2 alapterületű, új bevásárlóközpontja -  a Szeged Árkád Bevásárlóközpont -, amely modern épületgépészeti és környezettudatos megoldásokban bővelkedik.

Környezettudatosság és fenntarthatóság:

A szegedi ÁRKÁD bevásárlóközpont kivitelezésénél környezetbarát építőanyagokat használtunk fel, továbbá a beépített, legmagasabb színvonalú műszaki berendezések hosszú távon is biztosítják az energiafogyasztás csökkentését, és az alacsony levegő- és zajkibocsátást. Ennek bizonyítékaként, a beruházó a bevásárlóközpont fenntarthatóságának tanúsítását a DGNB-nél (az épületek fenntartható üzemeltetésének minősítésével foglalkozó német szövetség) kezdeményezte, ahol arany fokozattal jutalmazták azt.

A Szeged Árkád Bevásárlóközpont a kivitelezők számára kiírt pályázaton -  a kereskedelmi létesítmény kategóriában - Építőipari Nívódíjat kapott.

arkad_szeged65

A projektről számokban:

A teljes beruházás költsége több mint 100 millió euró.
Alapterület: 98 408 m2
Kereskedelmi terület: 37 259 m2
Kereskedelmi egység raktár területe: 37 259 m2
Üzletek száma: 122 db
Parkolók száma: 1 317 db

Jelentősebb gépészeti megoldások:

Fűtési rendszer:

  • 3,2 MW beépített fűtési teljesítmény, ebből:
  • 1 db 1,2 MW
  • 1 db 2 MW teljesítményű gázkazán

Hűtés: 3,8 MW, 11 db légkezelőbe épített, direkt hűtés

Légtechnika: 11 db speciális légkezelővel (légkezelőbe integrált hűtőberendezés) összesen 560.000 m3/h levegő megmozgatására képes

Sprinkler rendszer: A komplett épület sprinklerezéssel van ellátva, (kb. 16.000 db beépített fej), az álmennyezettel rendelkező területek kettős védelmet kaptak.

Kivitelezési határidők:

  • Szerelés kezdete : 2010. november 8.
  • Áruházmegnyitó  : 2011. október 4.
     

Az áruház határidőre és első osztályú minőségben készült el. Teljesítményünket a fent említett díjakkal ismerték el. Képgaléria


Kapcsolódó cikk:

A felújított és kibővített Örs vezér téri Árkád is már a megnyitóra készül. Hamarosan átadják hazánk legnagyobb bevásárlóközpontját, amelynek szintén az ENSI Kft. az épületgépészeti kivitelezője. Bővebben az ÖVT - MEGA projektről

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!