Roham tempóban épül a Fradi-stadion


Május végére elkészül az FTC új stadionja

2014. április 29.

Továbbra is roham tempóban épül, így a vártnál is jobban halad a kivitelezés a Fradi-stadionban. Szorgalmasan dolgoznak a gépészek, a festők, a gyepmesterek, és amint a képen láthatjuk, a világítás szakemberei is remekeltek. A főváros legújabb arénája már éjszaka, messziről is felismerhető. De mikor adják át?

Kubatov Gábor és Fürjes Balázs sajtótájékoztatót tartott

Május végére elkészül az FTC új stadionja - jelentette be Kubatov Gábor, az egyesület elnöke, valamint Fürjes Balázs, a budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos az április 29-i sajtótájékoztatón.

A 22 500 néző befogadására alkalmas létesítmény 14 hónap alatt épül fel - ez rekord a kategóriájában. Az építési munkálatok várhatóan május 30-án fejeződnek be, majd két hónapig tart az átadás-átvételi procedúra, illetve a tesztüzem, augusztusban pedig a közönség számára is megnyithatja kapuit a létesítmény.

fradi_stadion145

A labdarúgás jó üzlet, Magyarországon is lehet nyereségesen működtetni

"Azért építünk stadiont, hogy a jövő generációjának példaképeket tudjunk állítani, valamint szeretnénk bebizonyítani, hogy a labdarúgás jó üzlet, és Magyarországon is lehet nyereségesen működtetni egy klubot" - jelentette ki Kubatov Gábor. A létesítménnyel kapcsolatban az FTC elnöke elmondta, a kilenc szintes fejépület - a hozzátartozó háromszintes mélygarázzsal, kávézókkal, ajándékbolttal, valamint a VIP-vendégeket kiszolgáló helységekkel -, illetve a stadionrész nagyjából fele-fele arányban termeli majd a profitot."

Kubatov Gábor hangsúlyozta, Európa legmodernebb stadionja épült meg, a beruházás közel 40 százaléka már az építkezés alatt, illetve az azt követő egy éven belül visszafolyik a költségvetésbe adók és járulékok formájában. Az új aréna működése során a tervek szerint közepes kihasználtság mellett is hozzávetőlegesen további 400-600 millió forint adóbevételt termelhet. A régi stadionhoz képest az újat kilencven fokkal elforgatták, ezáltal jelentős terület szabadult fel, amelynek értékesítése további többmilliárdos állami bevételt jelenthet.Biztonságos, EXTRA modern megoldásokkal

Kubatov Gábor kiemelte, hogy rendkívül biztonságos lesz a stadion, a tervezésnél négy csoportot vettek figyelembe, a hazai és az ellenfél ultrái mellett az átlagnézőkre, valamint a kiemelten fontos vendégekre is gondoltak, mind a négy "tábornak" külön bejárata lesz. Az FTC elnöke hozzátette, hogy a stadionban nem lesz készpénzes fizetés a kiszolgáló létesítményekben, a szurkolói kártyákat hamarosan lecserélik, a drukkerek pedig az erre feltöltött összegből vásárolhatnak majd.

Fürjes Balázs a stadionbejárással egybekötött sajtóeseményen elmondta, a létesítmény megépítésében  Európában egyedülálló technikai megoldásokat is alkalmaztak,  példaképpen az egyedi wifi-rendszert emelte ki, amelyre minden belépésre jogosult személy csatlakozhat, a mérkőzések során pedig akár okostelefonon keresztül is visszanézheti a legizgalmasabb pillanatokat, vagy akár a büfébe is adhat le rendelést.

Kiemelte a gyepszőnyeget is, ennek alapját angol szakemberek bevonásával keverték ki, a balatoni Ábrahámhegyről szállított homok és a speciálisan a fővárosi időjárás elemzése alapján kiválasztott műanyag szálak hozzáadásával, így sokkal tartósabb lesz. A gyepszőnyeget számítógépes rendszer figyeli majd, amely ha észleli, hogy a fűnek vízre vagy fényre van szüksége, automatikusan bekapcsolja az öntöző-, illetve a világító rendszert.


Forrás: MTI

Lars Olof Mattsson ellátogatott a Fradi-stadionba

A világ kétszáz legjobb edzője között nyilvántartott svéd szakember, Lars Olof Mattsson 2014. február 9-én érkezett Magyarországra egy kéthetes labdarúgó válogató szakmai programra, aki kiváncsi volt az épülő Fradi-stadionra is.

Németh László, az ENSI Kft. ügyvezetője és Minier Botond, a Fradi-stadion épületgépész projekt-menedzsere vezette körbe az illusztris vendéget, és mutatták be a fél éven belül átadandó sportarénát.

Nézzen körül Ön is! Így állunk most.

fradi_stadion85
Balról jobbra: Lars Olof Mattsson, FIFA pro edző,
Minier Botond, ENSI projektvezető; Németh László, ENSI CEO

Ferencváros Stadion Tour

A lelátó: Innen fogunk szurkolni a csapatunknak!fradi_stadion_7

A küzdőtér: Ez is zöld-fehér lesz hamarosan. 
fradi

A homlokzat: Szépre tervezett, szépen kivitelezettfradi_stadion9

Speciális, egyedi technika...
fradi_stadion10

Ez már művészi: State of Art
fradi_stadion11


Bokrétaavató a Fradi-stadinban

2013. december 22.

Elkészült az új Fradi-stadion tartószerkezete, amelynek örömére bokrétaavató ünnepséget tartottak. A főpolgármester, a IX. kerület polgármestere, a kormánybiztos és természetesen, Kubatov Gábor, a Fradi elnöke is köszöntötte és méltatta azt a közel 600 szakembert, közöttük az ENSI Kft. munkatársait is, akik jelenleg a stadiont építik, és ezidáig kiváló teljesítményt nyújtottak.

Stílusosan, az ünnepek közeledtével, nemcsak koszorú, hanem fenyőfa is került az épület tetejére.  Ünnepelhetünk!

ftc_stadion_75


Így épül a Fradi-stadion

2013. szeptember 27.

Ahol ma roham tempóban épül a stadion, ott 2014. őszén már bajnokságok lesznek.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, weboldalunkon folyamatosan beszámolunk a haladásról, speciális,
érdekes megoldásokról, és képekkel illusztráljuk azokat.

Az ENSI Kft. az FTC-stadion épületgépészeti kivitelezője.

Amint az a képeken is látható, már épül a stadion lelátó rendszere. Gépészetben jelenleg a héjalási rendszer esővíz elvezető rendszerét építjük, több mint húsz méteres magasságban. Nem kis attrakció. Nézze meg ezen a képen!

fradi_stadion (1)

ftc_stadion_5


Új Fradi-stadionja lesz Magyarországnak   

2013. május 25.


Ezt megnyertük!

Európa egyik legmodernebb stadionjának, az FTC-stadionnak az épületgépészeti kivitelezője az ENSI Kft.

Gazdaságos és környezettudatos stadiont építünk, amelyben olyan korszerű megoldásokat alkalmazunk, mint pl. a napkollektor, az esővízfelhasználó rendszer, vagy a fűthető pálya és kispadok, szurkolók hangerejét mérő kijelzőrendszer.

Igencsak sportos tempóban kell dolgoznunk, mert az új stadiont 2014. őszén át kell adnunk.

fradi_stadion (1)

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!