HungaroPharma Zrt. - logisztikai központ - Budapest, 2019

Zöldmezős beruházás, amelynek alapterülete 10.100m2. Az épülethez tartozik egy 120 m2-es portaépület, valamint egy több mint 100 m hosszúságú, 2x2 m belvilágú, 5 m magasságban megépített anyagmozgató konvejospálya, amely a meglévő és új épületrészt köti össze.

hungaropharma6

Átadták a Hungaropharma Zrt. új logisztikai központját


Csúcsminőségű logisztikai központ felépítésében vettünk részt

2019. november 5-én, ünnepélyes keretek között adták át a Hungaropharma Zrt. budapesti, új épületét, amely elősegíti a vállalat további fejlődését.

A Hungaropharma Zrt.-ről

A Hungaropharma kizárólagosan magyar tulajdonosú cég, amely éves 324,5 mrd Forint nettó árbevételét tekintve, Magyarország TOP30 vállalata közé tartozik. A kb. 700 fő munkavállaló segítségével 1 budapesti, 4 vidéki tároló-, és 6 "átrakó" raktárában gyógyszereket raktároznak, csomagolnak, komissióznak, és a 350 partnerüknek évente közel 135 millió doboz terméket értékesítenek. A logisztikai központok átlagosan naponta 540.000 doboz gyógyszert "termelnek" ki magukból.

Az Ensi Kft. egy csúcsminőségű logisztikai központ felépítésében vett részt

Az új épület a "BLK II. csarnok" nevet kapta. A zöldmezős beruházásban megvalósult létesítmény alapterülete 10.100 m2. Az épülethez tartozik egy 120 m2-es portaépület, valamint egy több, mint 100 m hosszúságú, 2x2m belvilágú, 5 m magasságban megépített, a meglévő és új épületrészt összekötő anyagmozgató konvejorpálya.

Az építőmesteri munkába 2019 februárjában, a szerkezet építésének kezdetén kapcsolódtunk be. A munka ünnepélyes átadására 2019. november 05-én, azaz 9 hónappal később került sor. Feladatunk komplett, épületen belüli épületgépészeti kivitelezés volt, amely alatt a következő szakágakat értjük: vízellátás, csatornázás, esővíz-elvezetés, gázellátás, fűtés- és hűtéstechnika, technológiai hűtés.

A projektről: számok és megoldások

 • Épületen kívüli NA100-as gázvezetéket fektettünk, több mint 120 m hosszan, ami egy 600kW-os kondenzációs gázkazánt lát el gázzal. A telephelyen belüli bővítéshez le kellett cserélnünk a meglévő gázfogadóban a gázmérő kötést.
   
 • Az épület legnagyobb részén a temperálás légoldali fűtés és hűtés: az 5 db csarnokteremben 5 db, 20-29 ezer m3/h-t biztosító légkezelő üzemel, ami biztosítja a 20 +/- 4 °C-os léghőmérsékletet.
   
 • Egy ca. 510 m2-es, zsilippel ellátott raktár helyiség hűtött raktárként funkcionál. Itt közvetítőközeges, speciális hűtéstechnológiai berendezéssel állítjuk elő a 2-8°C-os hőmérsékletet 9 beltéri-, és 5 kültéri egység segítségével. A raktárrészben 100%-os redundanciát építettünk ki a többmilliós értékű gyógyszerek körüli levegőhőmérséklet biztosításának érdekében.
   
 • Az épülethez olyan korszerű irodai részek és vizesblokkok is tartoznak, ahol parapetes fan-coilok és radiátorok temperálnak, valamint hővisszanyerős légkezelők biztosítják a friss levegőt és a megfelelő elszívást.
   
 • Az épületben használt, dobozokat szállító konvejor szalagok fékrendszerének üzemeléséhez 8 bar nyomású sűrített levegő szükséges, melyet 2 db automata sűrített levegőt előállító központ biztosít.
   
 • A csarnokok hűtéséhez szükséges hűtési energiáról 3 db léptetett üzemű folyadékhűtő és 1 szabadhűtő gondoskodik, míg a komfortterek hűtéséről 1 db külön folyadékhűtő lett installálva az épület tetején.
Az album üres.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!