Budapest Music Center (BMC) - Budapest, 2013.

A 2.5 Mrd Ft-ból megvalósított új zenei központ 


Különleges belső kialakítású, egyedi stílusú épület. 

A 3.570 m2-en (pince, földszint, emelet, alsó és felső tetőtér) egy 305 főt befogadó koncertterem, több stúdió, zenei könyvtár, információs központ, tantermek, egy 200 személyes, kétszintes dzsesszklub és étterem, valamint kávézó is helyet kapott az irodák mellett.

A 120 éves, már bontásra ítélt, valamikor körfolyosós bérház zenei kultúrális központtá tétele számos különleges megoldást kívánt meg az épületgépészektől, az ENSI-től is. Például a gépészeti berendéseket láthatatlanná tettük.

bmc_1

Különleges műszaki megoldások


Az épület kialakításánál és a kivitelezésnél  rendkívüli hangsúlyt fektettek a teljes épület hangszigetelésére, és valamennyi  gépészeti, elektromos berendezés láthatatlanná tételére.

szigorú akusztikai követelménye ket kulisszás hangcsillapító elemekkel, illetve az akusztikai méretezéssel meghatározott, helyenként kétoldali kasírozású üveggyapot lapokból épített légcsatornákkal valósítottuk meg.

Az egyedi stílusú falburkolatok, dekoratív álmennyezetek mögé rejtett gépészet teljesen letisztult tereket biztosít.

Néhány információ az épületgépészeti rendszerekről


A gépészeti terek két magban, a felső tetőtéri gépházakban kerültek kialakításra.

  • A fűtési rendszert 6 db, egyenként 98 kW fűtési egységteljesítményű kondenzációs falikazánnal, mindösszesen 588 kW fűtési teljesítménnyel, szerelt kéményekkel biztosítottuk.
  • Az épület hűtési rendszere  500kW teljesítményű, kompakt folyadékhűtő berendezéssel lett megoldva.
  • A légtechnikát  központi, 6 db építőelemes légkezelő berendezéssel valósítottuk meg, amely a funkcionálisan különböző területek légellátását biztosítja.

Az album üres.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!