Árkád Bevásárlóközpont - Szeged, 2011.

Magyarország 3. legnagyobb bevásárlóközpontja a szeged Árkád!


10 hónap alatt készült el  a Szeged Árkád 98.408 m2 alapterületű bevásárlóközpontja, amely modern épületgépészeti és környezettudatos megoldásokban is bővelkedik.

A kiemelkedő minőségű munkát a kereskedelmi létesítmény kategóriában Építőipari Nívódíjjal jutalmazták, valamint megkapta a német DGNB arany fokozatát is.

ENSI - Prémium munka, értéket teremtve, nemzedékek számára.

arkad_szeged6

Szeged Árkád Bevásárlóközpont - Környezettudatosság és fenntarthatóság


A szegedi ÁRKÁD bevásárlóközpont kivitelezésénél környezetbarát építőanyagokat használtunk fel, továbbá a beépített, legmagasabb színvonalú műszaki berendezések hosszú távon is biztosítják az energiafogyasztás csökkentését, és az alacsony levegő- és zajkibocsátást.

Ennek bizonyítékakén, a beruházó a bevásárlóközpont fenntarthatóságának tanúsítását a DGNB-nél  (az épületek fenntartható üzemeltetésének minősítésével foglalkozó német szövetség)  kezdeményezte, ahol arany fokozattal jutalmazták azt.

A Szeged Árkád Bevásárlóközpont a kivitelezők számára kiírt pályázaton -  a kereskedelmi létesítmény kategóriában - Építőipari Nívódíjat kapott.

A projektről számokban

  • A teljes beruházás költsége  több mint 100 millió euró.
  • Alapterület:  98 408 m2
  • Kereskedelmi terület:  37 259 m2
  • Kereskedelmi egység raktár területe:  37 259 m2
  • Üzletek száma:  122 db
  • Parkolók száma:  1 317 db

Jelentősebb gépészeti megoldások

Fűtési rendszer:

  • 3,2 MW beépített fűtési teljesítmény, ebből:
  • 1 db 1,2 MW
  • 1 db 2 MW teljesítményű gázkazán


Hűtés:  3,8 MW, 11 db légkezelőbe épített, direkt hűtés

Légtechnika:  11 db speciális légkezelővel (légkezelőbe integrált hűtőberendezés) összesen 560.000 m3/h levegő megmozgatására képes

Sprinkler rendszer:  A komplett épület sprinklerezéssel van ellátva, (kb. 16.000 db beépített fej), az álmennyezettel rendelkező területek kettős védelmet kaptak.

Kivitelezési határidők

Szerelés kezdete: 2010. november 8.

Áruházmegnyitó: 2011. október 4.

Az áruház határidőre és első osztályú minőségben készült el. Teljesítményünket a fent említett díjakkal ismerték el.


Kapcsolódó cikk:

A felújított és kibővített Örs vezér téri Árkád is már a megnyitóra készül. Hamarosan átadják hazánk legnagyobb bevásárlóközpontját, amelynek szintén az ENSI Kft. az épületgépészeti kivitelezője.  Bővebben az ÖVT - MEGA projektről

Az album üres.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!