NEXON székház


Elkészült a NEXON új székháza - LEED gold minősítésű 

Pont egy éve volt a NEXON új székházának a bokréta avatója, ebben a hónapban pedig már költözhetnek a 8 emeletes, LEED gold minősítésű, modern, Váci úti irodaházukba.

Akadálymentesített, környezettudatos épület, ahol a jó térkihasználtság mellett a gazdaságos üzemeltetés kapott kiemelt szerepet. A Daikin VRV IV. generációs rendszerét építettük be, amelyről itt olvashat bővebben.

nexon_kilato_panorama

NEXON székház épületének a teteje

Daikin VRV IV. generációs rendszer - HEAT RECOVERY rendszer

A VRV rendszerű légkondicionáló rendszer egy modulárisan felépített, kültéri egységekből álló, változó teljesítmény-szabályozású, kompresszor által működtetett klímarendszer. Egymástól teljesen függetlenül működő beltéri egységeket lát el hűtő, ill. fűtő energiával.

A beltéri berendezések direkt-elpárologtatós hőcserélőt, elektronikus adagolószelepet, és minden működési funkciót vezérlő és ellenőrző elektronikai egységet tartalmaznak.

Ezek a készülékek rézcsöves hűtéstechnikai gerincvezeték hálózatra csatlakoznak hűtés-fűtés váltóegységeken keresztül, melyek egy olyan léghűtéses kondenzációs egységtől indulnak, amelyek rendelkeznek egy vagy több teljesítményszabályozott hűtőkompresszorral, léghűtéses kondenzátorral.

Megfelelő mikroprocesszoros automatika rendszerrel van kiegészítve a beltéri készülékek és a kültéri készülék közötti kommunikáció biztosítására, a hűtőteljesítmény igény ingadozása miatti változó, mindig optimális hűtőközeg áram fenntartására, a rendszer komponenseinek állandó diagnosztizálására, és az esetleges hibaüzenetek megfelelő helyre történő közvetítésére.

A berendezés a részterhelések alkalmával is éppen annyi energiát vesz fel, mint amennyi a pillanatnyi hűtési/fűtési igény. A direkt elpárologtatós hőcserélők miatt a rendszer energiahatékonysága magas. A rendszer részben megújuló energiát használ, hiszen fűtési üzemben a külső levegő energiatartalmát továbbítja a belső (fűtött) térbe.

A berendezés elektromos energiát csak abból a célból fogyaszt, hogy a külső levegő alacsonyabb hőmérsékletszinten rendelkezésre álló energiatartalmát magasabb hőmérsékletszintre emelje, azonban ez a befektetett energia is hasznosul a fűtési rendszerben.

vrv_labirintus_nexon

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!