Megnyílt a Budapest Music Center (BMC)


A Budapest Music Center tárt kapukkal várja a zenerajongókat

2013. március 25.

bmc26

2013. március 23-án nyitotta meg kapuit a Gőz László által alapított új magyar zenei központ, a Budapest Music Center.

A 2,5 Mrd Ft-os költségvetésű beruházás a IX. kerületi Mátyás utcában egy olyan 120 éves épületben valósult meg, amelyet az Önkormányzat le akart bontani. A zenerajongók örömére, nemes megmentőkre talált.

Az ünnepélyes megnyitón a zene szeretete összehozta azokat az embereket, akik eddig sokat tettek a zenei kultúra érdekében, és mindazokat, akik támogatták vagy támogatásukat, elismerésüket fejezték ki az alapító eddigi kitartó munkájával és céljaival szemben.

Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora arról álmodik, hogy egyszer Budapest lesz a zene "szilícium völgye".  Ehhez a csodás álom megvalósításához járul hozzá a zenei kultúrát, szórakozást széles körben támogató új zenei központ, a BMC is.

Az épületben egy 305 főt befogadó koncertterem, több stúdió, zenei könyvtár, információs központ, tanterem, egy 200 személyes, kétszintes dzsesszklub és egy étterem is helyet kapott.

Ahhoz, hogy a BMCt március 23-án, szombaton, időben és rendben megnyisson, az ENSI Kft., mint az épület komplex épületgépészeti kivitelezője is jelentősen hozzájárult.

További részleteket az épületről itt, a programokról itt talál.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!