Már épül a NOKIA új székháza az ENSI kivitelezésében


A NOKIA a lehető legjobbat akarta

Corvin sétány 125. tömb - Corvin Offices IV. Irodaház. Igen, a NOKIA a Corvin sétányt választotta új székházának helyszínéül, amelynek fejlesztője a FUTUREAL csoport. Az új központ ad majd helyet a Nokia Networks Globális Technológiai Központnak, és ezzel az ország egyik legnagyobb informatikai és telekommunikációs K+F központja lesz.

futurel_nokia_irodahaz5

A 25.000 m2 alapterületű irodaház 2016 végére készül el, és magába foglal majd egy hipermodern kutatólaboratóriumot is. Az épület egyedi technológiai elvárásokat teljesít az A-kategóriás irodaházakon belül is; kiemelkedően magas elektromos kapacitás, kiépített kettős betáp, ergonomikus, előválasztóval ellátott lift rendszer és BREEAM-tanúsítvány jellemzi. Funkcionális kialakítása mellett mérete és a külső megjelenése és egyedivé teszi a piacon, de jól illeszkedik a Corvin Sétány miliőjébe.

A székház kivitelezése 2 évet vesz igénybe. Az év elején megkezdett munkát a tervek szerint, 2016 végén adják át, amellyel megvalósul a nagyszabású Corvin Sétány program keleti lezáró tömbjének a beépítése.

Cégünk nemrégiben zárt sikeres projektet a Corvin sétányon - Cordia Park Residence -. Megbízónk szintén a FUTUREAL volt.

Ebben az évben - a V17 és a Váci Greens mellett, a NOKIA székháza a 3. "zöld" irodaház megbízásunk.

A Corvin Sétány fejlesztéséről

"A Corvin Sétány Magyarországon elsőként nyerte el 2014 őszén a város- és ingatlanfejlesztési szakma Oscar-díjaként számon tartott elismerést, az Urban Land Institute „Global Awards for Excellence" díját.

Az 1936-ban alapított, washingtoni székhelyű Urban Land Institute non-profit, oktatással és kutatással foglalkozó, 32.000 tagot számláló nemzetközi civil szervezet, melynek célja a felelős területhasználat és ingatlanfejlesztés ügyének felkarolása és egy erős, nemzetközi szakmai közösség összefogása. A szervezet 11 tagú zsűrije tavaly 36. alkalommal jutalmazta a legjobbakat az ULI Global Awards for Excellence díjával. A győztes projektek elbírálásánál épp olyan fontos szempont volt a felelős terület-használat, mint a létrejött fejlesztés környezetre gyakorolt hatása, építészeti minősége, a fejlesztők és a helyi szervezetek közötti együttműködés, a megvalósítás soránalkalmazott finanszírozási megoldások, illetve a helyi közösségi és társadalmi igényeknek való megfelelés."


Forrás: Futureal

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!