Mád Tokaj-hegyalja ősi szőlőtermelő településeként vált ismertté.
Április elején adtuk át az új borászati üzemet a hozzá tartozó épületrészekkel. Feladatunk komplex épületgépészeti, technológiai kivitelezés volt.
Mád borászata, pincekultúrája évszázadok óta világhírű
Tokaj-hegyalján, dombok által körbevett völgykatlan, bővizű patakokkal gazdagított, kiváló klímájú és természeti adottságú terület, így nem csak a szőlő és borkedvelők, hanem a kirándulni vágyók számára is számtalan lehetőséget kínál Mád és környéke.
Mádon több mint 20 pincészetbe is betérhetünk, hogy megízleljük a helyi gazdák, borászok édes nedűit. A jóból sohasem elég, hiszen most egy újabb pincével bővült a település.
ENSI "csak" a gépészetért felelt, a jó bort a gazdáknak kell majd megköszönni :), ha ellátogat ide.
Épületgépészeti feladatok a mádi borászati üzemben és a pincerendszerben
Az új borászati üzem 1.400 m2-es, a hozzá tartozó pincerendszer 1.600 m2. A borászati üzem technológiai területe 1.250 m2, az iroda és bemutatótér 150 m2-es.
- Meg kellett oldanunk az épületen kívüli és a belső gázellátást, vízellátást,
- A belső és közmű esővíz és szennyvíz elvezetést,
- A technológiai szennyvízelvezetést szennyvíztisztítóval.
- A pincerendszer drénvíz (szennyvíz) elvezetésének kiépítése és átemelése gravitációs csatornába is a feladatunk volt.
- A komplex épületgépészeti munkák keretében, cégünk építette ki a hűtési és fűtési, valamint a szellőztető rendszert.
- A mustgáz elszívásról éppen úgy gondoskodni kellett, mint az előírásszerű helyi párásításról, páratartalom csökkentéséséről.
Természetesen, a pincei vendégtér kezelt levegő ellátásának biztosítása is fontos része volt a megbízásunknak, hogy a vendégek ne csak a jó bort, hanem a pince különleges klímáját is élvezhessék.