ENSI hírek, PROJEKT információk - 2020

Rövid híreink elsődlegesen az ENSI Kft. által megnyert vagy sikeresen átadott, kiemelt épületgépészeti kivitelezési munkáihoz kapcsolódnak. A cégünket érintő hírekről és a sajtó megjelenésekről is itt számolunk be röviden.

Bővebben a Blogunkbanírunk mindezekről.

BRE - Egy újabb, 182 lakásos társasházunkat adták át a BudaParton


   2020. december 20.

2020-ban a BRB és a BRD után, a BudaPart 5., "E" lakóháza is felépült, továbbá egy új irodaház is, a BudaPart City, amely szintén idén került átadásra.

A BRE műszaki tartalmában és szinvonalát tekintve is azonos az eddig átadott épületekkel, immár egy gyönyörűen kirajzolódó városnegyedben.

Épül, szépül, bővül a BudaPart, egységes arculattal, mégis, egyedi lakó- és irodaépületekkel, ahol megjelentek a kereskedelmi és szolgáltató egységek is már.

BudaPart "E" lakóépület, 2020

Az Infineon Technologies új gyárat épít Cegléden


   2020. december 15.

A német tulajdonú multinacionális vállalat, amely 134 országban van jelen, újabb, 32 milliárd forint értékű GIGA beruházást hajt végre ceglédi gyárában , ahol elektromos és hibrid hajtású gépjárművekhez készülő inverterekbe épített félvezető modulokat fog gyártani.

A hűtés, fűtés- és gázellátás komplex kivitelezésére az Infineon cégünket választotta. A munkát november elején megkezdtük, és 2021. decemberében adjuk át.

infineon-technologies-cegled

OMÉN - Sikeres volt az első online szakmai rendezvény


   2020. december 1.

"Mindenki a maga módján élte meg a csak virtuális térben bonyolított eseményeket, az online világot. Az előnyöket megszerettük, a nehézségekhez hozzászoktunk. A begyakorolt online lehetőségek gyorsítják a munkánkat, kényelmesebbé teszik életünket."

Volt szakmai továbbképzés, diplomaterv pályázatok, workshop- és épületgépész kiállítás is a BME "K" épületében.  Hivatalos beszámoló a rendezvényről.

omen-ensi-kerekasztal-2020

A virtuális kiállítás december 18-ig NYITVA!

A BOSCH tovább bővíti Budapesti Fejlesztési Központját


   2020. november 30.

Új, 37 milliárd Ft értékű épületkomplexum az autóipari megatrendek szolgálatában, amely a Bosch-tól egy újabb megbízást jelent az ENSI számára.

A BOSCH Campus új része összesen 90.000 m2 alapterületen, két építési ütemben készül el. A beruházás első fázisában kap helyet a két toronnyal rendelkező főépület. Az új komplexum első építési fázisa 2021-ig készül el. 

bosch_campuss

ENSI kerekasztal beszélgetés - OMÉN szakmai továbbképzés


   2020. november 26.

"Milyen a kivitelező kapcsolata a kereskedőkkel és a tervezőkkel?" című kerekasztal beszélgetés során cégünk munkatársait kérdezték meg.  

A jó szakmai kapcsolatok gördülékenyebbé, hatékonyabbá, és mindegyik fél számára eredményesebbé tehetik az együttműködést és a megvalósuló projekteket.

De vajon kinek és mit kell tenni ezért? Hallgassák meg őket!

omen-ensi-kerekasztal-2020

Országos Magyar Épületgépész Napok - november 23-27.


   2020. november 16.

Cégünk 2013 óta kiemelt támogatója az épületgépészek éves, országos szakmai rendezvényének.

Bár 2020-ban a járvány átírta az eredeti forgatókönyvet, azért idén is meg lesz tartva. A szakmai továbbképzések, az  energetikai  és  épületgépészeti  előadások, konferenciák és a kiállítás is az online térbe költözik, a bál és az ünnepélyes díjátadó viszont el lett halasztva. Ha a vírusveszély elmúlt, személyesen is találkozhatunk :)  Részletek...

omen_logo_2020

A rendezvény fő támogatója az ENSI Kft.

Projektzáró ünnepség a Váci Greens-en :)


   2020. október 20.

A Váci Greens az egyik legnagyobb, 130.000 m2-es  irodafejlesztési projekt Magyarországon, amely 2013-ban kezdődött, két ütemben épült meg.

Most ért a végére, azaz az utolsó épület is megkapta a használatba vételi engedélyt.

A bérlői területek kialakítása még tart, de már annak is a vége felé járunk, és ezzel lezárjuk ezt a nagy és igényes irodaház kivitelezési projektet.

vaci_greens_20201020_e-kulso1

Digitalizálni kell, de hogyan lehet jól? ENSI-s tapasztalatokról meséltünk...


   2020. október 14.

A K&H családi vállalalatok Klubja szervezésében, egy panelbeszélgetés során három sikeres magyar családi vállalat tulajdonosát interjúvolták meg a témáról.

Cégünktől Németh Norbert volt a meghívott, aki az ENSI fiatalabb tulajdonosaként a digitalizációért felel nálunk. Norbi beszámolt az ENSI-n belüli folyamatok optimalizálásáról, az automatizálás tapasztalatairól és hogy ezek mit is jelentenek nálunk időben és költségmegtakarításban.

k_h_digitalizalizacio_panelbeszelgetes

SKI - Már működik az energiaközpont a komáromi gyárban!


   2020. október 12.

Korea legnagyobb energia- és vegyipari vállalata, az SK Innovation 430.000 m2-es, óriási akkumulátorgyárat épített Komáromban. A beruházás értéke 97,5 milliárd Ft!

Cégünk kivitelezésében elkészült az energiaközpont, benne a kazánházzal, kompresszor gépházzal, hűtőgépházzal és az elektromos helyiségekkel.  Megépítettünk három nagy csőhídat és egy 1.200 m3-es iparivíz tartályt is.

Gigantikus méretek, óriási munka, nagy hajrá volt.

Bővebben...

ski2_4k

Bokrétaünnep a BudaPart CITY Irodaháznál


   2020. október 9.

Egy év alatt készült el a BudaPart CITY új, hat emeletes, közel 20.000 m2-es irodaházának szerkezete.

Cégünk éppen egy éve kezdte el a lemez alatti munkát, majd 2020. márciusában a pincei szinteken folytattuk. A jelenlegi fő feladatunk a központi rendszerek kialakítása, vezérberendezések telepítése, beüzemelése, hogy egy működőképes irodaházat építsünk fel. Ahogy a bérlők érkeznek, onnantól folyamatos lesz a bérlői szintek kialakítása.

Bővebben...

budapart_city_munka1

Átadtuk a Biodómot - sikeresen zártunk!


   2020. szeptember 3.

Gigantikus projekt, sok-sok kihívással. Nemcsak a világ és a leendő látogatók, az épületgépészek számára is egyedülálló projekt a Biodóm. A mindenütt görbülő, íves formája, mérete, a páratlan megoldásokat kívánó, 2,5 évig tartó kivitelezése is magasra tette a lécet nemcsak a gépészek, de minden szakember számára!

A Biodóm is az a projekt, amely a LEG-ek listájára került a hazai ingatlanfejlesztések között.

biodom-kulso-2020

DEUFOL - Európa egyik legmodernebb logisztikai bázisa lett!


   2020. augusztus 25.

Kevesebb mint 1 év alatt épült fel a német Deufol vállalat délkelet-európai regionális központja Debrecenben,amely Európa egyik legmodernebb logisztikai és csomagoló-üzemeként fog működni.

A beruházási értéke eléri a 8 mrd Ft-ot. 

Bővebben...

deufol1

LEED GOLD minősítést kapott a BudaPart Gate


   2020. augusztus 7.

Nemzetközileg is környezetbarát és energiahatékony épületté nyilvánították a BudaPart első irodaházát, amelyet februárban adtak át.

ENSI a LEED megoldások képviselője! Ehhez a díjhoz cégünk is jelentősen hozzájárult, köszönhetően az energiahatékony gépészeti megoldásoknak, az elektromos, hűtési és fűtési energia mérések lehetőségeinek, a jelentős újrahasznosított anyagok arányának, az energiatakarékos világítótesteknek és a víztakarékos öntözésnek.

budapart_gate_ensi

Megjelentek a Multicsarnok látványtervei


   2020. július 30.

Május 5.-én, itt a hírekben írtunk róla, hogy cégünk megnyerte Európa legnagyobb, és funkcióját, megvalósítását tekintve is páratlan sportlétesítményének, a Kézilabda Arénának a komplex épületgépészeti kivitelezési munkáit.

A Multicsarnokban nemcsak kézilabdameccsek lesznek, hanem koncertek, rendezvények, kiállítások helyszíne is lesz az, így az összes létező teremsportág számára is megfelelő szabvánnyal kell rendelkeznie. 

multicsarnok3d

SKI-gyár, Komárom - Egy videó többet mond ezer szónál :)


   2020. július 22.

ENSI kifejezetten nagy és különleges projekteken dolgozik, olyanokon, amelyekről elmondhatjuk, hogy a legnagyobb, Európában az első, a legkorszerűbb, és hasonlók. Gondoljunk csak a Telekom székházra, a Biodómra, a MOL-toronyra, hogy csak a legújabbakat említsük.

A most közzétett videó is egy hasonló "LEG" projekt egyik eleméről készült.  Mi így építünk tartályt > Timelapse - 4:54

Beköltözött a Market Építő Zrt. az új, referencia székházába


   2020. július 3.

A Market legújabb, 6. székházának komplett gépészeti kivitelezését is cégünk nyerte meg. Nagyon gyorsan, mintegy 8 hónap alatt készült el a Market referencia székháza.

Közel félszáz olyan különleges megoldást használtak fel, beleértve a gépészetet is, amelyek egyedülállóvá teszik az új irodaházat. Láthatóvá tették a gépészetet is, így az ENSI munkája is mindig szem előtt lesz :)

Bővebben...

market_szekhaz1_2020g

Július 1-én nyit a Hotel Vision Budapest ****


   2020. június 19.

Az egykori Kisgazda székház ma 82 szobával, 9 luxus lakosztállyal, étteremmel, fitnesz-központtal, bárral, 200 fős konferencia teremmel, napfényes, átriumos kerttel, 3 szintes mélygarázzsal, csodás panorámával várja a vendégeit.

Az épület Duna-parti elhelyezkedése, körbe építettsége, és a műemlékvédelmi előírásai miatt is izgalmas munka volt, speciális megoldásokkal.

Bővebben...

hotel_vision_recepcio

Új edzőcsarnokkal bővült a Vasas Folyondár Sportcentrum


   2020. június 9.

A COVID közbe szólt, így rendhagyó módon, virtuális formában adták át a Vasas Folyondár utcai új sportcentrumát, amely 200 fős lelátóval, 700 m2-es küzdőtérrel, saját bejárattal, öltözőkkel, irodával, üzemeltetési és raktárhelyiségeivel minden igényt kielégít.

Egyszerű, gyors átalakítással több sportág számára is alkalmassá válik az épület. 

Bővebben...

vasas_folyondar2 (1)

Bokrétaünnep a Deufolnál 


   2020. május 25.

Május 22-én, a német Deufol debreceni gyárában bokréta avatót tartottak, megünnepelve, hogy az épület  elérte a legmagasabb pontját,  és megköszönve, hogy jó ütemben, jó minőségben épül a logisztikai központ. Az avató után sok finomsággal várták a projekten dolgozókat. 

A közel 7 milliárd forintos beruházás tavaly októberben indult el és várhatóan 2020. szeptember elejére készen áll majd.

Cégünk március óta dolgozik a helyszínen.

deufol_bokreta_unnep

Megnyertük a Multicsarnok kivitelezését!


   2020. május 5.

A 2022-es férfi kézilabda EB-re épülő, több mint 20 ezer főt befogadó fedett aréna gépészeti kivitelezését megnyertük, és már a helyszínen dolgozunk. A Kormány kiemelt beruházásként kezeli, és igen rövid idő áll az  elkészítésére.

A Multicsarnoknak megjelenését, funkcióját, befogadó képességét és üzemeltetését tekintve is meg kell felelni a legmagasabb nemzetközi előírások nak, és  számos sportág mellett nagyszabású kulturális események, koncertek megtartására is alkalmassá kell tenni.

multicsarnok

Mindenkinek kihívás a magyar felhőkarcoló, a MOL Campus 


   2020. április 15.

Cégünk életében az eddigi legnagyobb szakmai kihívás a MOL új székházának épületgépészeti kivitelezése, amelyet hosszas pályáztatás és előkészület után nyertünk meg.

Az épület különlegessége  miatt külföldön, több országban is jártunk, hogy tanulmányozzuk a MOL Campushoz hasonló épületeket, és a világ legjobbjaitól szerezzünk tapasztalatot, ahogyan a tervezést is a világ legismertebb építész stúdiója, a Foster+Partners végezte. Milyen lesz a Mol-Campus?

Részletek fotókkal, videókkal.

mol_campus_hero_nezetd

SKI Komárom - elkezdtük az energiaközpont építését


   2020. március 23.

Cégünk újabb megbízást kapott a Komáromban épülő SK Battery Kft. Utility / energiaközpont kivitelezésére , amely négy részből áll: kazánház, kompresszorgépház, hűtőgépház és az elektromos helyiségek.

A megrendeléshez tartozik 3 nagy csőhíd, valamint egy 1.200 m3-es iparivíz tartály beszállítása és telepítése is. Munkakezdés március, tervezett átadás szeptember.

ski_komarom

Vigyázunk magunkra. Vigyázunk egymásra.


   2020. március 20.

Kormányunk 2020. március 11-én veszélyhelyzetet rendelt el, ezért cégünk azonnal megkezdte a szükséges intézkedéseket munkatársaink és partnereink védelme érdekében. A tájékoztatáson, a fertőtlenítő és védőfelszereléseken, a home office biztosításán túl, számos egyéb változtatást is bevezettünk a biztonságos munkavégzés érdekében.

Minden projektünkön folyamatosan dolgozunk, és vigyázunk egymásra!​​​​​​​

stop_korona

A Deufol is bennünket bízott meg Debrecenben!


   2020. március 11.

Európa egyik legmodernebb csomagoló és logisztikai üzemét építi fel a német Deufol Debrecenben, 15 hektáros területen, kb. 7 mrd Ft-ból, a német Krones-gyár mellett, amelynek épületgépészeti kivitelezője is a cégünk volt.

Augusztusban megkezdődtek a földmunkák, októberben alapkőletétel volt, márciusban indul az ENSI. Cégünk már készen áll az új feladatra, és elkezdte a munkát.​​​​​​​

deufol_debrecen

SKI akkumulátorgyár - sikeres átadás, újabb megbízás!


   2020. február 25.

Sikeresen és időben átadtuk az ország egyik legnagyobb fejlesztésének, a komáromi akkumulátorgyár 16 épületéből álló alaplemez alatti, és a komplett esővízrendszer szerelését.

Ilyet még mi sem láttunk! A beépített csövek mérete jól prezentálja, hogy itt nem a szokásos, hanem egészen különleges munka volt. 

A koreai beruházóval való jó együttműködésünknek köszönhetően, már az újabb megbízáson dolgozunk. ​​​​​​​

ski2_projekt

CRE AWARDS - díjátadó - BudaPart A & C épület!


   2020. február 10. 

Az Europa Property által szervezett nemzetközi megmérettetésen 20 kategóriában, közel 30 fős szakmai zsűri díjazta a legjobbakat.

A BudaPart első két lakóingatlanja , a 8 meletes, 162 lakásos "A" épüle t, és a 15 emeletes, 106 lakásos "C" épület "lakóingatlanfejlesztő" kategóriában a legjobbnak járó díjat nyerte el , amelyet 2020. január 30-án adtak át.

ENSI is hozzátette a tudását ehhez a díjhoz :)​​​​​​​

bra_brc_nemzetkozi_elismeres

BudaPart GATE - hamarosan költözhetnek a bérlők! 


   2020. február 9. 

Jól állunk a BudaPart első irodaházának kivitelezésével!

2020 februárjában már költözhetnek az első bérlők ebbe a 11 emeletes üvegpalotába, amely a Lágymányosi-öbölnél nyúlik az ég felé.

A kb. 20.000 m2-es irodaterület mellett egyéb szolgáltatásokkal, 4 szintes mélygarázzsal szolgálja majd ki a bérlőit.

Az irodaház bérbeadottsági szintje már most 90 %-os.​​​​​​​

budapart_gate_ensi (1)

Egy újabb BOUTIQUE hotel az ENSI kivitelezésében


   2022. február 3. 

Az egykori Kisgazda Párt székházából 4 csillagos szálloda lesz. Már gőzerővel dolgozunk a projekten, amelyben  82 szoba, 9 lakosztály, 1 apartman, lobby és wellness-részleg kap helyet. Utcai kapcsolattal lesz kialakítva a rendezvény-terem, az üzlethelyiség és egy étterem látványkonyhával. A személygépkocsiknak, kerékpároknak és a kiszolgáló helyiségeknek a két szintes mélygarázs ad helyet.

A Duna parti hotel nyáron már nyitni szeretne.​​​​​​​

belgrad_rakpart_24

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása