ENSI hírek, PROJEKT információk - 2019

Rövid híreink elsődlegesen az ENSI Kft. által megnyert vagy sikeresen átadott, kiemelt épületgépészeti kivitelezési munkáihoz kapcsolódnak.

Bővebben a BLOG-ban írunk a cégünket érintő hírekről, sajtómegjelenésekről, valamint a projektjeinkről.

Nyilvános sajtóbejárást tartottak a Biodómon


   2019. december 17.

Ennek a világszerte különlegesnek számító projektnek a tervezése 2014-ben indult. 2017 nyarán megkezdődött a kivitelezés.2018 januárjában már az alaplemez szerelésen dolgoztunk, év végére elkészült a kupola szerkezete, 2019. decemberére pedig be is zárult, innentől védett térben folynak a szerelési munkák.

2020 első felében lezárulhat a Biodóm szerkezeti és gépészeti kivitelezése, és ENSI átadja a közel 2.5 éve tartó munkát. 

biodom_2019_12

Építőipari Nívódíjat kapott a Telekom és a T-Systems közös székháza :)


   2019. december 7.

Tegnap az ÉVOSZ évzáró ünnepségén kihirdették az Építőipari Nívódíj és a Lechner Ödön Díj 2018-as nyerteseit.

Középület/irodaépület kategóriában a Telekom és T-Systems közös székháza kapta meg ezt a nívós elismerést.

Két épületünk van már egymás mellett - a Telekom székháza és a Groupama Aréna - amelyek a hazai "LEG"-ek kategóriájába tartoznak, és nívódíjasok!

Találkozzunk az év legrangosabb szakmai rendezvényén!


   2019. november 15.

Cégünk az OMÉN fő szakmai támogatójaként is erősíteni kívánja a szakma szeretetét, annak fejlődését, és a kölcsönös elismerésen alapuló szakmai kapcsolatokat.  Az öt napos rendezvényen gazdag szakmai és szórakoztató programok lesznek, és a záró bál várja az épületgépész szakma képviselőit. Találkozzunk!

Regisztráljon az ENSI által szervezett Groupama Aréna bemutatására is: Időpont: 2019.11.25. hétfő, 15.00-17.00 óra

Csúcsminőségű a Hungaropharma új logisztikai központja


   2019. november 15.

2019. november 5-én, ünnepélyes keretek között adták át a Hungaropharma Zrt. budapesti, csúcsminőségű logisztikai központját, amely a "BLK II. csarnok" nevet kapta.

A zöldmezős beruházású épület 10.100 m2. Tartozik hozzá egy 120 m2-es portaépület, és egy több, mint 100 m hosszúságú, 2x2m belvilágú, 5 m magasságban megépített, a meglévő és új épületrészt összekötő anyagmozgató konvejorpálya.  

Bővebben...

Hungaropharma Zrt. új logisztikai központja

BudaPart "C" lakóépület - ezt is átadtuk!


   2019. október 28.

A BudaPart második, "C" elnevezésű, átadás alatt álló lakóépülete 15 emeletes, 106 lakásos, 3 parkolószinttel, 3 bérleménnyel és egy étteremmel.

A csodás dunai panorámával rendelkező lakások tulajdonosai október utolsó hetében megkezdték a birtokba vételt.

Az okosotthon megoldások és a legújabb energetikai szabályozások kiemelkedően jó fenntartást biztosítanak.

Bővebben...

budapart_brc

BudaPart "A" lakóépület - már költözhetnek az első lakók!


   2019. október 2.

A Lágymányosi-öböl budai oldalán 15 lakóépülettel, 14 irodaházzal és egy hotellel új városnegyed épül fel. 

Az "A" az első átadott lakóépület.  Cégünk a munkát 2018. áprilisában kezdte meg, 2019.10.02-án pedig már átadták az első 8 emeletes társasházat, amely két garázsszinttel és 162 lakással várja a lakóit.

Az ENSI Kft. felel több lakóépület épületgépészeti és automatika rendszerének teljeskörű kivetelezéséért.

budapart_bra_atadas3_2019_10

Egy év alatt elkészült a REHAU GIGA beruházása!


   2019. szeptember 23. 

47 milliárd összértékű, 66.000 m2-es ipari komplexum! Értékében, méretében is kiemelt projektnek számít Magyarországon.

A németországi központú REHAU AMIDON új beruházása 2018. szeptemberében indult el Újhartyánban. ENSI a komplex épületgépészetre kapott megbízást, technológiai szereléseket is magába foglalva.

Jól előkészített projekt volt, ütemterv szerinti haladás, gördülékeny műszaki átadások. Élveztük a munkát!

Bővebben...

rehau_ujhartyan2z

rehau_legkezelo2_ahu

KRONES-gyár Debrecen - ünnepélyes átadás


   2019. szeptember 18. 

A német székhelyű Krones AG. Németországon kívül Brazíliában, Kínában és az Egyesült Államokban is jelen van, de ilyen nagy méretű gyárat még nem épített magának, mint ami most készült el Debrecenben.

Az új gyára közel 41.000 m2-es. A beruházás értéke kb. 15 milliárd forint, és közel ötszázan fognak majd az új gyárban dolgozni. A gyártócsarnokban már megy a termelés.

Bővebben...

zzzkrones_atadas

Az SKI 430.000 m2-es akkumulátorgyárat épít Komáromban


   2019. augusztus 2. 

Korea legnagyobb energia- és vegyipari vállalata, az SKI 430.000 m2-es akkumulátorgyárat épít Komáromban. A beruházás több mint 200 milliárd Ft értékű! 

ENSI az összes, azaz a 16 épület alaplemez alatti és a komplett esővízrendszer szerelését megnyerte. ENSI kezdés: 2019.08, Átadás-2019 év vége - gyártás indítása 2020

Bővebben...

zzski_komarom

Váci Greens sikerek: a "B-D" épületek után itt az "F"


   2019. július 10. 

A Váci Greens irodaházak fejlesztője a sikeresen átadott "B", és "D" után ránk bízta az "F" épületet is, amely 39.504 m2-es, környezettudatos, energiahatékony, A+ kategóriás irodaház lesz. A sok, nem hagyományos megoldás mellett, itt például hűtőgerendával történő irodahűtést alkalmazunk.

A munkát a múlt hónap végén elkezdtük, márciusban átadás lesz, 2020 júniusában költözik az első bérlő! A Váci Greens E-F épülete "Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje - 2018. döntős!"

BREEAM Excellent minősítést kapott a Telekom és a T-Systems közös székháza!


   2019. július 2. 

Magyarország legnagyobb irodaháza BREEAM Excellent minősítést szerzett, amellyel az ország egyik "legzöldebb", környezetbarátabb és energiatakarékosabb épületévé vált.

Az épületgépészeti, energetikai megoldásokon túl még sok tényezőt sorolhatnánk fel, amelyek mind-mind hozzájárultak ehhez a rangos kitüntetéshez. Büszkék vagyunk a díjra, de arra még inkább, hogy ez a páratlan méretű épület időre, és kiváló minőségben lett átadva.

magyar_telekom_uj_szekhaz

A Biodómról beszél az egész város... - Igazi kihívás


   2019. június 17. 

Az épület-komplexum, amely már a tervezőasztalról lejőve díjat nyert, az ENSI épületgépész szakembereinek rengeteg speciális feladatot ad majd. Egyedülálló munka, páratlan megoldásokkal. "Nincs egyetlen sík fal sem, itt minden görbül, íves, és annyit kell számolni, mint még soha, sehol. Itt minden más, és másként fog működni."

Az egyedi, buborékformájú épületben terek, sétányok, állattartó terek, pálmaház, több mint kétmillió literes cápamedence is helyet kap. A négyévszakos életházban a növények, az állatok és természetesen az emberek számára is élhető/éltető klímát kell kialakítanunk.

Nagyobb sebességbe kapcsoltunk, mert a Biodóm 2020-ban megnyitja kapuit.

Vidám, örömteli bokrétaünnep a REHAU-gyárban - Újhartyán


   2019. június 17. 

A tavaly szeptemberben elindult GIGA projekt beruházói, kivitelezői megálltak egy pillanatra, hogy méltó módon ünnepeljék meg azt a napot, amikor elérte az épület a legmagasabb pontját.

A munka nagyságát és sebességét jól mutatja, hogy a kivitelező Strabag az előző hónapban napi 100 millió forintnyi termelést teljesített ENSI munkatársaival együtt.

Részletek, fotógaléria itt!

rehau_bokreta_unnep

Átadták Békásmegyer új vásárcsarnokát 


   2019. április 26.

A közel nyolc milliárdból megvalósult modern vásárcsarnokot április 26-án adták át.

51 földszinti üzlettel, irodákkal, gombavizsgálóval, elsősegélynyújtó helyiséggel, és közel 200 férőhelyes mélygarázzsal, ezen a szinten kialakított vizes blokkokkal várja a vásárlókat Békásmegyer új piaca.

A generálkivitelező külön elismerésben részesítette cégünket a szakszerű munkáért.

bekasmegyeri_piac_201904

Építőipari Nívódíjat kapott az ELI ALPS Lézerközpont 


   2019. március 27.

Németh László - a 25 éves ENSI Kft. alapítója és ügyvezetője - ma vette át az ÉVOSZ záró ünnepségén, még múlt év decemberében kihirdetett Építőipari Nívódíj emlékplakettjét , amelyet a szegedi ELI ALPS Kutatóközpont komplex infrastruktúrális létesítmény kategóriában nyert el.

Az ELI ALPS Lézerkutató egy óriási beruházás volt, igen speciális megoldásokkal. Örülünk a szakmai elismerésnek, mert mi magunk is büszkék vagyunk a projekt sikerére.

Részletek az Építőipari Nívódíj nyertes projektjeiről...
Díjátadás - Délmagyar - beszámoló fotókkal

Németh László, ENSI Kft., ügyvezető

Az első irodaház a BudaParton - BudaPart GATE - 11 szintes torony + 7 szintes szárny


   2019. március 4.

A 8-10 évre tervezett giga beruházás I-II. ütemű lakóépületeinek gépészeti kivitelezése mellett, az elsőként felépülő BudaPart GATE irodaház kivitelezését is cégünk nyerte el.  A 11 szintes toronnyal és a 7 szintes szárnnyal felépülő irodaház a leendő MOL torony szomszédságában épül fel.

A páratlan elhelyezkedése és megjelenése mellett az épület energiahatékony gépészeti megoldásai is figyelemre méltóak.

15 milliárdos beruházás az új KRONES gyár Debrecenben


   2019. január 17.

Az italtöltő- és csomagolástechnikában piacvezető német gépgyártó vállalat Debrecenben építi fel első Németországon kívüli európai gyárát. A Déli Ipari Park első fejlesztése a KRONES új gyára, amelynek alapkőletétele 2018. július 17-én volt.

A hatvan focipályányi, azaz 40.000 m2-es épületegyüttesen gőzerővel dolgoznak az ENSI szakemberei. Jelenleg kb. 60%-os a készültség.

A KRONES 2019-ben elindítja a termelést.

krones_debrecen

Így épül Budapest legújabb városrésze - a BudaPart 


   2019. január 8.

Nagy erőkkel, sok-sok szakemberrel dolgozik az ENSI a XI. kerületben, a Kopaszi-gát mögötti területen, ahol új városrész épül 16 lakóépülettel, 16 irodaházzal és a MOL székházával, toronyépületével együtt.

Az első ütemben, tavasszal átadandó BRA épületben már zajlanak a műszaki tesztek és az átadások. Szépen haladunk a C épülettel is, amely szintén 2019-es átadás lesz.

Ezen a linken sok képet és érdekes infót talál a folyó munkákról. 

budapart2

Fotó: Csudai Sándor

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása