Budapest Music Center


Budapest Music Center

bmc_19

A 2,5 Mrd Ft-ból megvalósított Budapest Music Center különleges kialakítású, a zenészek és a zenerajongók számára is számos lehetőséget magába rejtő, izgalmas, egyedi stílusú, belső kialakítású épület.


A 3,570 m2-en (pince, földszint, emelet, alsó és felső tetőtér) egy 305 főt befogadó koncertterem, több stúdió, zenei könyvtár, információs központ, tanterem, egy 200 személyes, kétszintes dzsesszklub és étterem, valamint kávézó is helyet kapott az irodák mellett.

Különleges megoldások

Az épület kialakításánál és a kivitelezésnél rendkívüli hangsúlyt fektettek a teljes épület hangszigetelésére, és valamennyi gépészeti, elektromos berendezés láthatatlanná tételére.

A szigorú akusztikai követelményeket kulisszás hangcsillapító elemekkel, illetve az akusztikai méretezéssel meghatározott, helyenként kétoldali kasírozású üveggyapot lapokból épített légcsatornákkal valósítottuk meg.

Az egyedi stílusú falburkolatok, dekoratív álmennyezetek mögé rejtett gépészet teljesen letisztult tereket biztosít.


Fontosabb gépészeti megoldások:

A gépészeti terek két magban, a felső tetőtéri gépházakban kerültek kialakításra.

  • A fűtési rendszert 6 db, egyenként 98 kW fűtési egységteljesítményű kondenzációs falikazánnal, mindösszesen 588 kW fűtési teljesítménnyel, szerelt kéményekkel biztosítottuk.
  • Az épület hűtési rendszere 500kW teljesítményű, kompakt folyadékhűtő berendezéssel lett megoldva.
  • A légtechnikát központi, 6 db építőelemes légkezelő berendezéssel valósítottuk meg, amely a funkcionálisan különböző területek légellátását biztosítja.

A 120 éves, már bontásra ítélt, valamikor körfolyosós bérház zenei kultúrális központtá tétele számos különleges megoldást kívánt meg a tervezőktől és a kivitelezőktől egyaránt.

Tekintse meg a képgalériánkat!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!