Befejezéséhez közeledik a National Instruments


Befejezéséhez közeledik a National Instrumentsni_logo

Március 4-én, vagyis alig két hónapja, hogy a debreceni székhelyű, National Istruments Hungary Kft. megtartotta a Science Parkban épülő, 6,000 nm-es irodaépületének bokréta avató ünnepségét.

Május elején már a befejezés előtt állunk, így hamarosan felavathatják ezt a vadonaúj, modern tudományos bázist.

ni9
ni85

Ünnepelt az NI Hungary Kft. a debreceni Science Parkban

A csaknem 4 milliárd forintból megvalósuló, 6,000 nm alapterületű tudományos park építése elérte a legmagasabb pontját. Ezen örömteli alkalomból, a National Instrument Hungary Kft. gyárlátogatással, állófogadással egybekötött, ünnepélyes bokrétaavatót tartott. Az épületgépész generálkivitelező az ENSI Kft.

A tavasszal már átadandó Science Parkban 300, többségében kutató-fejlesztő mérnök fog dolgozni.

ni_bokretaavato9

Az NI Hungary Kft.-nél számít a teljesítmény

A bokrétaavató ünnepséget követő néhány nap múlva már tepítettük is a 2 db nagy teljesítményű, kültéri hűtő berendezést, amelynek műszaki jellemzőit érdemes megismerni:

TRANE RTAD-125 HE FC Std R134a / növelt hatásfokú kompakt, kültéri, léghűtéses folyadékhűtő, két önálló hűtőközeg körrel, R134a hűtőközegre kifejlesztett, nagy hatásfokú, modern, csendesjárású, közvetlen hajtású csavarkompresszorokkal, “UCM-CLD” adaptiv mikroprocesszoros szabályozó, működtető és védelmi automatikával, folytonos teljesítmény szabályozással 15-100% között, az alábbi tartozékokkal:

  • megnövelt hatásfokú hűtőrendszer
  • szabadhűtés: 240 kW
  • hűtőteljesítmény: 450 kW (11/6 °C víz+35% glikol, 35 °C levegő)
ni_6

ni_7

ni_8

ni_10

ni_9

A National Instruments (NI) a jövőbe fektet Debrecenben

A beruházással nemcsak az ENSI Kft. nyert!

Röviden a beruházóról:

A National Istruments vállalatot 1976-ban, Texas államban alapították (Austin). A mára már piacvezetővé vált nemzetközi vállalat a mérés- és irányítás automatizálás területén vívta ki magának a világ elismerését. Árbevétele 2012-ben 2,17 billió USA dollár volt, és közel 7,000 munkatárs dolgozik a vállalatnál.

A National Instruments Corporation 2001-ben hozta létre első tengerentúli gyártóbázisát Debrecenben.

Az elektronikai eszközök gyártására koncentráló NI Hungary Kft. megalakulása után konstans növekedésbe kezdett, és mára már több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztat 13 különböző területen.

ni49

Debrecenben gyártják az NI hardvertermékek több mint 90%-át, ám a hardvergyártás mellett helyet kapnak Európát, Ázsiát és Amerikát kiszolgáló központjai is, mint az IT, a jog, a pénzügy és a Service Center. A gyártás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a kutatás-fejlesztésre. A Debrecenben működő NI ma már európai tudásbázis központtá nőtte ki magát.

A 2013. novemberében megkezdett bővítése során, a National Istruments ismét modern, és jövőt építő beruházásba kezdett.

Az amerikai központú cég a bővítés során is hosszú távra tervez, és szem előtt tartja a gazdaságos üzemeltetést és a fenntarthatóságot.

„A” osztályos irodaházat építtet, minőségi belső anyagok felhasználásával, környezettudatos technológiák alkalmazásával. Modern és jövőt építő beruházás készül itt minden tekintetben.

A projektet az ENSI Kft. épületgépész szakemberei 2013. novemberében kezdték meg, és 2014. májusában adják át.

ni3

További infó az National Istruments vállalatról:

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!