Átadták a LEGO új gyárát Nyíregyházán


Ünnepélyes pillanat - indulhat a gyár!

2014. március 25.

Az ENSI Kft. 2013-14 évi egyik kiemelt projektje a LEGO beruházás volt, amit 2014. március 25-én, ünnepélyes keretek között adtak át. A dán Lego-csoport új gyárának átadásán sokan ünnepeltek, hiszen egy igen nagy értékű, modern és hosszú távra tervezett komplexumot vehettek birtokba.

Közel 60 milliárd forintból épült fel a világ egyik legmodernebb, óriási méretű csarnoka a Nyírség fővárosában. A zöldmezős beruházás keretében megvalósult új épületegyüttes mintegy 100 hektáron helyezkedik el, a gyártórészleg területe 122.000 nm. Az új üzemmel és kiszolgáló épületekkel a meglévőnél mintegy háromszor nagyobb gyártóbázis jött létre. A legkorszerűbb technológiákkal ellátott, modern rendszerekkel felszerelt új komplexum rekord sebességgel, egy év alatt készült el.

A nyírségi város új gyárában készül a világ összes Duplo játéka. A társaság emellett Lego System készterméket is előállít majd. Tavaly 18 millió doboz játékot gyártottak Nyíregyházán, a tervezett kapacitás a beruházást követően eléri a 30 millió dobozt.

lego_gyar_nyiregyhazi_avatasa6

Fotó: Botár Gergely

A LEGO-csoport legzöldebb, legfejlettebb gyára

A nyíregyházi új "zöld" komplexumot úgy építették meg, hogy az a működése során is a lehető legkisebb káros hatással legyen a környezetére.

"Az építés során keletkezett hulladékot 75 %-ban újrahasznosították, valamint a termelés is minimális környezeti terheléssel jár, ezzel a Lego-csoport legzöldebb és legfejlettebb gyára lett a nyíregyházi egység - közölte Bali Padda, megemlítve, hogy az új gyárban a dolgozók biztonságára is fokozottan figyelnek." (MTI)

  • Az üzemben alkalmazott technológiáknak köszönhetően évente 60.000 köbméter ivóvíz takarítható meg,
  • A hagyományos gyárakhoz képest az üzemnek 500 tonnával kedvezőbb a széndioxid kibocsátása.
  • A gyár mellett kialakítottak egy 26 hektáros ökoparkot,
  • Fitnesztermeket és sportpályákat létesítettek,
  • Megépült egy 600 férőhelyes autóparkoló, valamint további parkoló kerékpárok és a motorkerékpárok tárolására.

lego_gyar6

ENSI Kft. - Épületgépészeti kivitelezés

  ÚJ LEGO létesítmények az ENSI Kft. kivitelezésében, 45.000 m2-en
Csomagoló17,500 nm 
Manuális raktár16,000 nm
Összeszerelő4,500 nm
Adminisztráció6,000 nm
Guardhouse (porta)500 nm

lego_botond (2)6

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!