ENSI hírek, PROJEKT információk


Ez történt nálunk - 2019

Rövid híreink az ENSI Kft. által megnyert vagy sikeresen átadott, kiemelt épületgépészeti kivitelezési munkákhoz kapcsolódnak. Kitüntetésekről, elismerésekről is itt adunk hírt.

Nyilvános sajtóbejárást tartottak a Biodómon -  2019. december 17.

Ennek a nagyívű, világszerte különleges projektnek a tervezése 2014-ben indult. 2017 nyarán megkezdődött a kivitelezés, 2018 januárjában már az alaplemez szerelésen dolgoztunk, év végére pedig elkészült a kupola szerkezete. 2019. decemberére bezárult az óriáskupola is, és már védett térben folynak a szerelési munkák.

2020 első felében lezárulhat a Biodóm szerkezeti és gépészeti kivitelezése - ENSI átadja a közel 2,5 éve tartó, speciális épületgépészeti munkát. A Biodóm nyitását 2021. tavaszára tervezik.

Építőipari Nívódíjat kapott a TELEKOM székháza :) - 2019. december 7.

December 6-án az ÉVOSZ évzáró ünnepségén kihirdették az Építőipari Nívódíj és a Lechner Ödön Díj 2018-as nyerteseit. 8 kategóriában 13 építményt részesítettek Építőipari Nívódíj-ban és 6 kapott elismerő Oklevelet. Középület/irodaépület kategóriában a Telekom és T-Systems közös székháza kapta meg a nívós elismerést.

Két "Építőipari Nívódíj"-as épületünk van már egymás mellett: A TELEKOM székháza és a Groupama Aréna. Mindkét épület a hazai LEG-ek kategóriájába tartozik, és nívódíjas is! Jó érzés ezt tudni, látni nap mint nap, hiszen irodánk is a Groupama Arénában annak átadás óta.

Találkozzunk az év legrangosabb szakmai rendezvényén! - 1. kiadás - 2019. november 15.

Cégünk az Országos Magyar Épületgépész Napok fő szakmai támogatójaként kívánja erősíteni a szakma szeretetét, annak fejlődését, és a kölcsönös elismerésen alapuló szakmai kapcsolatokat. Az öt napos szakmai rendezvényen gazdag szakmai és szórakoztató programok, elismerések, és a záró bál várja a magyar épületgépészeket. Találkozzunk :)

Regisztráljon az ENSI által szervezett Groupama Aréna bemutatására is: Időpont: 2019.11.25. hétfő, 15.00-17.00 óra

Csúcsminőségű a Hungaropharma új logisztikai központja - 2019. november 15.

2019. november 5-én, ünnepélyes keretek között adták át a Hungaropharma Zrt. budapesti, csúcsminőségű logisztikai központját, amely a "BLK II. csarnok" nevet kapta.

A zöldmezős beruházású épület alapterülete 10.100 m2. Az épülethez tartozik egy 120 m2-es portaépület, valamint egy több, mint 100 m hosszúságú, 2x2m belvilágú, 5 m magasságban megépített, a meglévő és új épületrészt összekötő anyagmozgató konvejorpálya. Tovább...

zzhungaropharma6

BudaPart "C" épület - ezt is átadtuk - 2019. október 28.

A BudaPart második, "C" elnevezésű, átadás alatt álló lakóépülete 15 emeletes, 106 lakásos társasház, három parkolószinttel, három bérleménnyel és egy étteremmel.

A csodás dunai panorámával rendelkező lakások tulajdonosai október utolsó hetében megkezdték a birtokba vételt. Az okosotthon megoldások és a legújabb energetikai szabályozások kiemelkedően jó fenntartást biztosítanak.

Bővebben a Budapartról és az ENSI megoldásairól...

budapart_brc

Elismerő OKLEVÉL az ENSI Kft. részére- 2019. október 15.

Az oklevél tulajdonosa az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony!

Az alkalmazott kockázati modell több száz változó alapján rangsorolja a cégeket korszerű adatbányászati algoritmusok alapján. Az 1 milliárd Ft feletti árbevétellel rendelkező cégek kategóriában az Önök által elért minősítést a magyarországi cégek csupán 1,65%-a érte el! Tovább...

zzopten_minosites_hu

BudaPart "A" épület - már költözhetnek az első lakók- 2019. október 2.

A Lágymányosi-öböl budai oldalán 15 lakóépülettel, 14 irodaházzal és egy hotellel új városnegyed épül fel. Az "A" az első átadott lakóépület.

ENSI felel több lakóépület épületgépészeti és automatika rendszereinek teljeskörű kivetelezéséért. Cégünk a munkát 2018. áprilisában kezdte meg, 2019.10.02-án pedig már átadták az első 8 emeletes társasházat, amely két garázsszinttel és 162 lakással várja a lakóit.

budapart_bra_atadas3_2019_10

Egy év alatt elkészült a REHAU GIGA beruházása!- 2019. szeptember 23.

A németországi központú REHAU AMIDON új beruházása 2018. szeptemberében indult el Újhartyánban. A 47 milliárd összértékű, 66.000 m2-es ipari komplexum értékében, méretében is kiemelt projektnek számít Magyarországon.

Cégünk a komplex épületgépészetre kapott megbízást, technológiai szereléseket is magába foglalva. Jól előkészített projekt, ütemterv szerinti haladás, gördülékeny műszaki átadások. Élveztük a munkát! Bővebben...

zzrehau_ujhartyan

KRONES-gyár Debrecen - ünnepélyes átadás- 2019. szeptember 18.

A német székhelyű Krones AG. Németországon kívül Brazíliában, Kínában és az Egyesült Államokban is jelen van, de ilyen nagy méretű gyárat még nem épített magának, mint ami most készült el Debrecenben.

Az új gyára közel 41.000 m2-es. A beruházás értéke kb. 15 milliárd forint, és közel ötszázan fognak majd az új gyárban dolgozni. A gyártócsarnokban már megy a termelés.

Részletek és érdekességek a munkánkról...

zzkrones_atadas

Az SKI 430.000 m2-es akkumulátorgyárat épít Komáromban- 2019. augusztus 2.

Korea legnagyobb energia- és vegyipari vállalata, az SK Innovation Komáromban 430.000 m2-es akkumulátorgyárat épít. A beruházás több mint 200 milliárd Ft értékű! Alapkőletétel 2018., a gyártás beindítása 2020-ra tervezett.

Cégünk az összes, azaz a 16 épület alaplemez alatti és a komplett esővízrendszer szerelését megnyerte. Kezdés 2019.08.15., átadás 2019. év vége. Bővebben...

zzski_komarom

Váci Greens sikerek: a "B-D" épületek után itt az "F"- 2019. július 10.

A Váci Greens irodaházak fejlesztője a sikeresen átadott "B", és "D" után ránk bízta az "F" épületet is, amely 39.504 m2-es, környezettudatos, energiahatékony, A+ kategóriás irodaház lesz. A sok, nem hagyományos megoldás mellett, itt például hűtőgerendával történő irodahűtést alkalmazunk.

A munkát a múlt hónap végén elkezdtük, márciusban átadás lesz, 2020 júniusában költözik az első bérlő! A Váci Greens E-F épülete "Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje - 2018. döntős!"

BREEAM Excellent minősítést kapott a Telekom székház!- 2019. július 2.

Magyarország legnagyobb irodaháza az ország egyik legmagasabb BREEAM minősítéssel rendelkező épületévé vált a BREEAM Excellent minősítés megszerzésével.

Az épületgépészeti, energetikai megoldásokon túl még sok-sok tényezőt sorolhatnánk fel, amelyek mind-mind hozzájárultak ehhez a rangos kitüntetéshez. Büszkék vagyunk erre, de arra még inkább, hogy ez a páratlan méretű épület időre, és kiváló minőségben lett átadva.

magyar_telekom_uj_szekhaz

A Biodómról beszél az egész város... - Igazi kihívás.- 2019. június 17.

Az épület-komplexum, amely már a tervezőasztalról lejőve díjat nyert, az ENSI épületgépész szakembereinek rengeteg speciális feladatot ad. "Nincs egyetlen sík fal sem, itt minden görbül, íves, és annyit kell számolni, mint még soha, sehol. Itt minden más, és másként fog működni."

Az egyedi, buborékformájú épületben terek, sétányok, állattartó terek, pálmaház, több mint kétmillió literes cápamedence is helyet kap. A négyévszakos életházban a növények, az állatok és természetesen az emberek számára is élhető/éltető klímát kell kialakítanunk.

Egyedülálló munka, páratlan megoldásokkal. Nagyobb sebességbe kapcsoltunk, mert a Biodóm 2020-ban megnyitja kapuit.

Bokréta ünnep a REHAU-gyárban - Újhartyán- 2019. május 21.

A tavaly szeptemberben elindult GIGA projekt beruházói, kivitelezői megálltak egy pillanatra, hogy méltó módon ünnepeljék meg azt a napot, amikor elérte az épület a legmagasabb pontját.

A munka nagyságát és sebességét jól mutatja, hogy a kivitelező Strabag az előző hónapban napi 100 millió forintnyi termelést teljesített ENSI munkatársaival együtt. Részletek, fotógaléria itt!

rehau_bokreta_unnep

Átadták Békásmegyer új vásárcsarnokát- 2019. április 26.

51 földszinti üzlettel, irodákkal, gombavizsgálóval, elsősegélynyújtó helyiséggel, és közel 200 férőhelyes mélygarázzsal, ezen a szinten kialakított vizes blokkokkal várja a vásárlókat a Békásmegyeri Piaca.

A közel nyolc milliárdból megvalósult modern vásárcsarnokot április 26-án adták át. A kivitelező külön elismerésben részesítette cégünket a szakszerű munkáért.

bekasmegyeri_piac_201904

Építőipari Nívódíjat kapott az ELI ALPS Lézerközpont- 2019. március 27.

Németh László - a 25 éves ENSI Kft. alapítója és ügyvezetője - ma vette át az ÉVOSZ záró ünnepségén, még múlt év decemberében kihirdetett Építőipari Nívódíj emlékplakettjét, amelyet a szegedi ELI ALPS Kutatóközpont komplex infrastruktúrális létesítmény kategóriában nyert el.

Az ELI ALPS egy óriás beruházás, igen speciális megoldásokkal. Örülünk a szakmai elismerésnek, mert mi magunk is büszkék vagyunk a projekt sikerére.

Részletek az Építőipari Nívódíj nyertes projektjeiről...
Díjátadás - Délmagyar - beszámoló fotókkal

nemeth_laszlo_blogger

BUDAPART GATE - 11 szintes torony + 7 szintes szárny- 2019. március 4.

Már dolgozunk az első irodaházon a Kopaszi-gáton. A 8-10 évre tervezett giga beruházás I-II. ütemű lakóépületeinek gépészeti kivitelezése mellett, az elsőként felépülő Budapart Gate irodaház kivitelezését is cégünk nyerte el.

A 11 szintes toronnyal és a 7 szintes szárnnyal felépülő irodaház a leendő MOL torony szomszédságában épül fel. A páratlan elhelyezkedése és megjelenése mellett az épület energiahatékony gépészeti megoldásai is figyelemre méltóak.

15 milliárdos beruházás az új KRONES gyár Debrecenben!- 2019. január 17.

Az italtöltő- és csomagolástechnikában piacvezető német gépgyártó vállalat Debrecenben építi fel első Németországon kívüli európai gyárát. A Déli Ipari Park első fejlesztése a KRONES új gyára, amelynek alapkőletétele 2018. július 17-én volt.

A hatvan focipályányi, azaz 40.000 m2-es épületegyüttesen gőzerővel dolgoznak az ENSI szakemberei. Jelenleg kb. 60%-os a készültség. A KRONES 2019-ben elindítja a termelést.

krones_debrecen

"Így épül Budapest legújabb városrésze, a BUDAPART..." - 2019. január 8.

Nagy erőkkel, sok-sok szakemberrel dolgozik az ENSI a Kopaszi-gát mögötti területen, ahol új városrész épül 16 lakóépülettel, 16 irodaházzal és a MOL székházával, toronyépületével együtt.

Az első ütemben, tavasszal átadandó BRA épületben már zajlanak a műszaki tesztek, átadások, és szépen haladunk a C épülettel is, amely szintén 2019-es átadás lesz.

Az alábbi linken sok-sok képet és érdekes infót talál a folyó munkákról, állapotról.

budapart2
Fotó: Csudai Sándor

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!