SKI Akkummulátorgyár - Komárom

97,5 milliárdos koreai beruházás! 430.000 m2-es, 16 épületből álló ipari komplexumban megbízásunk kiterjedt az alaplemez alatti szennyvíz, és a teljes esővíz rendszer kiépítésére, valamint az energiaközpont kialakítására, benne a kazánház, kompresszor gépház, hűtőgépház és az elektromos helyiségek komplex kivitelezésére. Ezen felül, három nagy csőhíd és egy 1.200 m3-es iparivíz tartály megépítése is a megbízás része volt.

GIGA projekt, GIGA méretek, EXTRA gyors munkavégzés!

ski2_4

SKI - Akkumulátorgyár Komáromban


Működik az energiaközpont, felépült a 1.200 m3-es iparivíz tartály is!

Korea legnagyobb energia- és vegyipari vállalata, az SK Innovation 430.000 m2-es, óriási akkumulátorgyárat épít Komáromban. A beruházás értéke 97,5 milliárd Ft! 2018-ban indult el ez a GIGA beruházás.

ENSI eddig két komoly megbízást kapott:

  1. Alaplemez alatti szennyvíz és a teljes esővízrendszer kiépítése - 2020 elején teljesítettük!
  2. Energiaközpont kialakítása: kazánház, kompresszor gépház, hűtőgépház és elektromos helyiségek komplex kivitelezése. Ezen felül, három nagy csőhíd és egy 1.200 m3-es iparivíz tartály megépítése.

Az energiaközpont közvetlenül a technológiát és a gyárépület komforthűtési berendezéseit hivatott ellátni. Feladatunk a kivitelezés során a berendezések telepítése, teljes csőhálózat kiépítése, rendszerek hatósági átadása volt.  A projektet március 1-én kezdtük meg, és szeptemberben át is adtuk. Gigantikus méretek, óriási munka, nagy hajrá volt.

Néhány információ a beépített berendezésekről, projektről:

  • 13 MW-os kazán, 4 berendezés a hozzá tartozó szivattyúteleppel.
  • 8 MW-os hűtőgép, 4 berendezés komplett telepítése, csövezése szivattyúkkal együtt.
  • 40 MW összteljesítményű hűtőtorony, amely szabadhűtésként a kompresszorokat, valamint az olajhűtést hivatott ellátni, illetve a folyadékhűtők kondenzátor oldali hűtéséért felelnek.
  • 4 darab 900 kW-os és 2 darab 250 kW-os légkompresszor a berendezéseket kiszolgáló, a hűtve szárítókkal, valamint 2 db, egyenként 20 m3-es légtartály telepítésével.
  • Iparivíz tartály beszállítása és telepítése, egy 10 m magas, 14 m átmérőjű szigetelt, horganyzott acél építmény.
Az album üres.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!