Hotel Vision Budapest **** - Budapest, 2020

A Dunaparton, a Belgrád rakpart 24. szám alatt épült újjá, bővült ki és kapott teljesen új funkciót a régi pártszékház, amely műemlékvédelem alatt állt, és teljesen körbeépített volt.

82 szobás, 4 csillagos szálloda lett belőle, 9 luxus lakosztállyal, dunai panorámával, étteremmel, fitnesz-központtal, bárral, 200 fős konferencia teremmel, napfényes, átriumos kerttel, 3 szintes mélygarázzsal.

hotel_vision_2

Egy újabb BOUTIQUE HOTEL az ENSI kivitelezésében


A Belgrád-rakpart 24. szám alatt álló egykori kisgazdapárt székházából 4 csillagos szálloda lett, amelyben 82 szoba, 9 lakosztály, 1 apartman, lobby és wellness-részleg kapott helyet. Utcai kapcsolattal lett kialakítva a rendezvényterem, az üzlethelyiség és egy étterem látványkonyhával. Különlegességként említhető meg, hogy a tetőtéren a 300 m2-es lakosztályhoz egy 130 m2-es privát terasz tartozik egy 50 m2 vízfelületű medencével.

A személygépkocsiknak, kerékpároknak és a kiszolgáló helyiségeknek a két szintes mélygarázs ad helyet.

A rakpart felőli homlokzatot a kerületi utcaképi védelem miatt megtartották és helyreállították. A telek területe 1800 m2 (megmaradó rész 500 m2, új épületszárny 1300 m2).

ENSI Kft. - komplex épületgépészeti kivitelezés

Cégünk a szálloda épületgépészeti feladatait vállalta el, amely a következő szakágakat fedte le: gázellátás, fűtés- és hűtéstechnika, vízellátás, csatornázás, tüzivíz, légtechnika és vészeseti szellőzés.

z épület elhelyezkedése és a műemlékvédelmi előírások miatt izgalmas munka volt, speciális megoldásokkal. A hosszúra nyúlt szerkezetépítő munkálatok idején, a gépészeti feladatok elvégzése mellett alkalmazkodni kellett a szerkezetépítés különlegességeihez, mint pl. az épületen a födémből „kihagyott” területen keresztül épített daruhoz, vagy az oldalakat ideiglenesen 45 fokban megtámasztó, kb. 40 cm átmérőjű acél-dongákhoz, a belvárosi, rakparti, rettentően szűkös rakodási, raktározási, építési területhez.

Néhány újszerű megoldásunk a légtechnika, vízellátás és a fűtési rendszer területén:

  • A konyhából és étteremből elszívott ételszagú levegőt a tetőre való kidobás helyett (mely zavarná a környező épületek komfortját) egy ökológiai légtisztítót építettünk be a P1 szintre, amely speciális technológiával megszűri a levegőt, és a mélygarázsba dobja ki azt.
  • Az épület tűzszakaszainak hő-és füstelvezetésére, valamint a lépcsőházak vészeseti túlnyomás biztosítására nagyteljesítményű ventilátorokat építettünk a tetőre.
  • A kétszintes mélygarázsban a levegőben feldúsult CO gázt JET ventilátorok segítségével hígítjuk és „tereljük" az elszívás irányába.
  • A használati melegvíz zavartalan ellátásának érdekében 1 db 3 m3-es tartályt telepítettünk, amely korszerű termikus fertőtlenítő funkcióval van ellátva a Legionella baktériumok „kipusztításának” érdekében.
  • A vizes csapolók előtt termikus-mechanikus lekeverést alkalmaztunk a forrázás-elleni védelem miatt.
  • A DN125-s kicsövezett hálózati, alacsony-nyomású gáz egy kétszer közel 500 kW-os, modern, kondenzációs iker-gázkazánt lát el. A kazánházban korszerű vész-szellőzés és gázveszély-jelzés van kialakítva, mely biztosítja a gáztalanítóval és vízlágyítóval ellátott fűtési rendszer zavartalan működését.
  • A hőtermelők a radiátoros és padlókonvektoros rendszeren kívül a 4 csöves Fan-Coilos rendszert látják el hőenergiával. Előnye ennek a rendszertípusnak, hogy bármelyik szobában tudunk fűteni és hűteni.
  • A tökéletes komfort érdekében az épület tetején egy zajvédő falon belül telepítettünk egy 500 KW-os folyadékhűtőt. A beltéri berendezések hőcserélőn keresztül vannak leválasztva: a kültérben glikol, a beltérben víz a közvetítő közeg.
A projektbe 2017 augusztusában csatlakoztunk be az alaplemez alatti szerelésekkel, és 3 évvel később, 2020 tavaszán adtuk át.
Az album üres.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!