ENSI hírek, PROJEKT információk


Ez történt nálunk - 2020

Rövid híreink az ENSI Kft. által megnyert vagy sikeresen átadott, kiemelt épületgépészeti kivitelezési munkákhoz kapcsolódnak. Kitüntetésekről, elismerésekről, kiemelt média megjelenésekről is itt adunk hírt.

 Az Infineon Technologies új gyárat épít Cegléden - 2020. december 15.

A német tulajdonú multinacionális vállalat, amely 134 országban van jelen, újabb, 32 milliárd forint értékű GIGA beruházást hajt végre ceglédi gyárában, ahol elektromos és hibrid hajtású gépjárművekhez készülő inverterekbe épített félvezető modulokat fog gyártani.

A hűtés, fűtés- és gázellátás komplex kivitelezésére az Infineon cégünket választotta. A munkát november elején megkezdtük, és 2021. decemberében adjuk át.

infineon_cegled

OMÉN - Sikeres volt az első online szakmai rendezvény! - 2020. december 1.

"Mindenki a maga módján élte meg a csak virtuális térben bonyolított eseményeket, az online világot. Az előnyöket megszerettük, a nehézségekhez hozzászoktunk. A begyako-rolt online lehetőségek gyorsítják a munkánkat, kényelme-sebbé teszik életünket."

Volt szakmai továbbképzés, diplomaterv pályázatok, workshop- és épületgépész kiállítás is a BME K épületében.

Hivatalos beszámoló a rendezvényről.

omen_folytatjuk

A virtuális kiállítás
december 18-ig NYITVA!

A Bosch tovább bővíti Budapesti Fejlesztési Központját - 2020. november 30.

Új, 37 milliárd Ft értékű épületkomplexum az autóipari megatrendek szolgálatában, amely a Bosch-tól egy újabb megbízást jelent az ENSI számára.

A Bosch Campus új része összesen 90.000 m2 alapterüle-ten, két építési ütemben készül el. A beruházás első fázisá-ban kap helyet a két toronnyal rendelkező főépület. Az új komplexum első építési fázisa 2021-ig készül el.

bosch_campuss

ENSI kerekasztal beszélgetés - OMÉN szakmai továbbképzés - 2020. november 26.

"Milyen a kivitelező kapcsolata a kereskedőkkel és a tervezőkkel?" című kerekasztal beszélgetés sorá a több mint 25 éves ENSI alapítója, Németh László és néhány munkatársa mondja el sok-sok éves tapasztalatát. 

A jó szakmai kapcsolatok gördülékenyebbé, hatékonyabbá, és mindegyik fél számára eredményesebbé tehetik az együttműködést, és a megvalósuló projekteket. De vajon kinek és mit kell tenni ezért? Hallgassák meg őket!

kerekasztal_omene

ENSI kerekasztal beszélgetés

Országos Magyar Épületgépész Napok - november 23-27. - 2020. november 16.

Cégünk 2013 óta minden évben kiemelt támogatója az épületgépészek éves, országos szakmai rendezvényének.

Bár 2020-ban a járvány átírta az eredeti forgatókönyvet, azért idén is meg lesz tartva. A szakmai továbbképzések, az energetikai és épületgépészeti előadások, konferenciák és a kiállítás is az online térbe költözik, a bál és az ünnepélyes díjátadó viszont el lett halasztva. Ha a vírusveszély elmúlt, személyesen is találkozhatunk :) Részletek...

omen_logo_2020

A rendezvény fő támogatója az ENSI Kft.

Projektzáró ünnepség a Váci Greens-en! - 2020. október 20.

A Váci Greens az egyik legnagyobb, 130.000 m2-es  irodafejlesztési projekt Magyarországon, amely 2013-ban kezdődött, két ütemben épült meg.

Most ért a végére, azaz az utolsó épület is megkapta a használatba vételi engedélyt. A bérlői területek kialakítása még tart, de már annak is a vége felé járunk, és ezzel lezárjuk ezt a nagy és igényes irodaház kivitelezési projektet.

vaci_greens_20201020_e_fr

Digitalizálni kell, de hogyan lehet jól? ENSI-s tapasztalatok! - 2020. október 14.

A K&H családi vállalalatok Klub-ja szervezésében, egy panelbeszélgetés során három sikeres magyar családi vállalat tulajdonosát kérdezték meg arról, hogyan állnak a digitalizációhoz, és hogyan lehet ezt jól csinálni?

Cégünktől Németh Norbert volt a meghívott, aki az ENSI fiatalabb tulajdonosaként a digitalizációért felel nálunk. Norbi beszámolt az ENSI-n belüli folyamatok optimalizálásá-ról, az automatizálás tapasztalatairól és hogy ezek mit  is jelentenek nálunk időben és költségmegtakarításban.

SKI - Már működik az energiaközpont a komáromi gyárban! - 2020. október 12.

Korea legnagyobb energia- és vegyipari vállalata, az SK Innovation 430.000 m2-es, óriási akkumulátorgyárat épített Komáromban. A beruházás értéke 97,5 milliárd Ft!

Cégünk kivitelezésében elkészült az energiaközpont, benne a kazánházzal, kompresszor gépházzal, hűtőgépházzal és az elektromos helyiségekkel. Megépítettünk három nagy csőhídat és egy 1.200 m3-es iparivíz tartályt is. Gigantikus méretek, óriási munka, nagy hajrá volt. Bővebben...

ski2_4k

Bokrétaünnep a BudaPart CITY Irodaháznál - 2020. október 9.

Egy év alatt készült el a BudaPart CITY új, hat emeletes, közel 20.000 m2-es irodaházának szerkezete.

Cégünk éppen egy éve kezdte el a lemez alatti munkát, majd 2020. márciusában a pincei szinteken folytattuk. A jelenlegi fő feladatunk a központi rendszerek kialakítása, vezérberendezések telepítése, beüzemelése, hogy egy működőképes irodaházat építsünk fel. Ahogy a bérlők érkeznek, onnantól folyamatos lesz a bérlői szintek kialakítása. Bővebben...

budapart_city_munka1

Átadtuk a Biodómot - sikeresen zártunk! - 2020. szeptember 3.

Gigantikus projekt, sok-sok kihívással. Nemcsak a világ és a leendő látogatók, az épületgépészek számára is egyedülálló projekt volt a Biodóm. A mindenütt görbülő, íves formája, mérete, a páratlan megoldásokat kívánó, 2,5 évig tartó kivitelezése is magasra tette a lécet nemcsak a gépészek, de minden szakember számára!

A Biodóm is az a projekt, amely a LEG-ek listájára került a hazai ingatlanfejlesztések között, amelyben az ENSI újra jól teljesített, és amit sokat fogunk még emlegetni.

DEUFOL - Európa egyik legmodernebb logisztikai bázisa - 2020. augusztus 25.

Kevesebb mint 1 év alatt épült fel a német Deufol vállalat délkelet-európai regionális központja Debrecenben a déli Ipari Parkban, amely Európa egyik legmodernebb logisztikai és csomagolóüzemeként fog működni. A beruházási értéke eléri a nyolc milliárd forintot. Bővebben...

Cégünk számos projekt kivitelezését nyerte el Debrecenben, ill. a keleti régióban, pl.: Krones-gyár, LEGO-gyár, Takata-gyár, ZF Hungária sebességváltó-gyár, Ongropack műanyag-feldolgozó-gyár, Thyssenkrupp-gyár, NI Irodaház stb.

deufol1

LEED GOLD minősítést kapott a BudaPart Gate - 2020. augusztus 7.

Nemzetközileg is környezetbarát és energiahatékony épületté nyilvánították a BudaPart első, februárban átadott irodaházát. ENSI a LEED megoldások képviselője!

Ehhez a díjhoz cégünk is jelentősen hozzájárult, köszönhetően az energiahatékony gépészeti megoldások-nak, az elektromos, hűtési és fűtési energia mérések lehetőségeinek, a jelentős újrahasznosított anyagok arányának, az energiatakarékos világítótesteknek és a víztakarékos öntözésnek.

budapart_gate_ensi

Megjelentek a Multicsarnok látványtervei - 2020. július 30.

Május 5.-én, itt a hírekben írtunk róla, hogy cégünk megnyerte Európa legnagyobb, és funkcióját, megvalósítását tekintve is páratlan sportlétesítményének, a Kézilabda Arénának a komplex épületgépészeti kivitelezési munkáit.

A Multicsarnokban nemcsak kézilabdameccsek lesznek, hanem nagy koncertek, rendezvények, kiállítások helyszíne is lesz, és az összes létező teremsportág számára is megfelelő szabvánnyal kell rendelkeznie. 

multicsarnok3d

Egy videó többet mond ezer szónál :) - 2020. július 22.

ENSI kifejezetten nagy és különleges projekteken dolgozik, olyanokon, amelyekről elmondhatjuk, hogy a legnagyobb, Európában az első, a legkorszerűbb, és hasonlók. Gondoljunk csak a T-com székházra, a Biodómra, a MOL-toronyra, hogy csak a legújabbakat említsük.

A most közzétett videó is egy hasonló "LEG" projekt egyik eleméről készült. Mi így építünk tartályt > Timelapse - 4:54

Beköltözött a Market Építő Zrt. az új, referencia székházába - 2020. július 3.

A Market legújabb, 6. székházának komplett gépészeti kivitelezését is cégünk nyerte meg. Nagyon gyorsan, mintegy 8 hónap alatt készült el az új, 5.500 m2-es irodaház, amely egyben a Market referencia székháza lesz.

Közel félszáz olyan különleges megoldást használtak fel, beleértve a gépészetet is, amelyek egyedülállóvá teszik az új irodaházat. Láthatóvá tették a gépészetet is, így az ENSI munkája is mindig szem előtt lesz :) Bővebben...

market_szekhaz1_2020g

Július 1-én nyit a Hotel Vision Budapest **** - 2020. június 19.

Az egykori Kisgazda székház ma 82 szobával, 9 luxus lakosztállyal, étteremmel, fitnesz-központtal, bárral, 200 fős konferencia teremmel, napfényes, átriumos kerttel, 3 szintes mélygarázzsal, csodás panorámával várja a vendégeit.

Az épület Duna-parti elhelyezkedése, körbe építettsége, és a műemlékvédelmi előírásai miatt is izgalmas munka volt, speciális megoldásokkal. Bővebben...

hotel_vision_25

Új edzőcsarnokkal bővült a Vasas Folyondár Sportcentrum - 2020. június 9.

A COVID közbe szólt, így rendhagyó módon, virtuális formában adták át a Vasas Folyondár utcai új sportcentrumát, amely 200 fős lelátóval, 700 m2-es küzdőtérrel, saját bejárattal, öltözőkkel, irodával, üzemeltetési és raktárhelyiségeivel minden igényt kielégít.

A röpladla edzések és a hivatalos versenyek tartására is alkalmas csarnokban egy külön táncterem is helyet kapott, de egyszerű, gyors átalakítással más sportágak számára is alkalmassá válik az épület. Bővebben...

Bokrétaünnep a Deufolnál :) - 2020. május 25.

Május 22-én, a német Deufol debreceni gyárában bokréta avatót tartottak, megünnepelve, hogy az épület  elérte a legmagasabb pontját, és megköszönve, hogy jó ütemben, jó minőségben épül a logisztikai központ. Az avató után sok finomsággal várták a projekten dolgozókat.

A közel 7 milliárd forintos beruházás tavaly októberben indult el és várhatóan 2020. szeptember elejére készen áll majd. Cégünk március óta dolgozik a helyszínen.

deufol_bokreta_unnep

Megköszönték a támogatásunkat - 2020. május 14.

"Más lett a világ. A vírusjárvány megváltoztatta az életünket. Még jobban egymásra lettünk utalva. Köszönjük, hogy ezekben a nehéz hónapokban is kitartottak mellettünk, számíthatunk a jövőben is a támogatásukra.

Fogadják szeretettel mini videónkat, amely azt örökítette meg, hogyan fejezzük ki hálánkat az Önök hűségéért. Aki fát ültet, a jövőbe tekint. Reméljük, az Önöknek ültetett fa olyan lesz, mint az együttműködésünk, hosszú életű..."
Kubatov Gábor az  FTC  elnöke

ensi_faja

Megnyertük a Multicsarnok kivitelezését! - 2020. május 5.

A 2022-es férfi kézilabda EB-re épülő, több mint 20 ezer főt befogadó fedett aréna gépészeti kivitelezését megnyertük, és már a helyszínen dolgozunk. A Kormány kiemelt beruházásként kezeli, és igen rövid idő áll az  elkészítésére.

A Multicsarnoknak megjelenését, funkcióját, befogadó képességét és üzemeltetését tekintve is meg kell felelni a legmagasabb nemzetközi előírásoknak, és  számos sportág mellett nagyszabású kulturális események, koncertek megtartására is alkalmassá kell tenni.

multicsarnok

Mindenkinek kihívás a magyar felhőkarcoló, a MOL Campus - 2020. április 15.

Cégünk életében az eddigi legnagyobb szakmai kihívás a MOL új székházának épületgépészeti kivitelezése, amelyet hosszas pályáztatás és előkészület után nyertünk meg.

Az épület különlegessége  miatt külföldön, több országban is jártunk, hogy tanulmányozzuk a MOL Campushoz hasonló épületeket, és a világ legjobbjaitól szerezzünk tapasztalatot, ahogyan a tervezést is a világ legismertebb építész stúdiója, a Foster+Partners végezte. Milyen lesz a Mol-Campus? Részletek fotókkal, videókkal.

mol_campus_hero_nezetd

SKI Komárom - elkezdtük az energiaközpont építését - 2020. március 23.

Cégünk újabb megbízást kapott a Komáromban épülő SK Battery Kft. Utility (energiaközpont) kivitelezésére, amely négy részből áll: kazánház, kompresszorgépház, hűtőgépház és az elektromos helyiségek.

A megrendeléshez tartozik 3 nagy csőhíd, valamint egy 1.200 m3-es iparivíz tartály beszállítása és telepítése is.

Munkakezdés március, tervezett átadás szeptember.

ski_komarom

Vigyázunk magunkra. Vigyázunk egymásra. - 2020. március 20.

Kormányunk 2020. március 11-én veszélyhelyzetet rendelt el, ezért cégünk azonnal megkezdte a szükséges intézkedéseket munkatársaink és partnereink védelme érdekében. A tájékoztatáson, a fertőtlenítő és védőfelszereléseken, a home office biztosításán túl, számos egyéb változtatást is bevezettünk a védelem és a munkavégzés érdekében. Minden projektünkön folyamato-san dolgozunk, és vigyázunk egymásra.

stop_korona

A Deufol is bennünket bízott meg Debrecenben! - 2020. március 11.

Európa egyik legmodernebb csomagoló és logisztikai üzemét építi fel a német Deufol Debrecenben. A 15 hektáros területen, mintegy hét milliárd forintból valósul meg a beruzházás, mégpedig a német Krones-gyár mellett, amelynek épületgépészeti kivitelezője is a cégünk volt.

Augusztusban megkezdődtek a földmunkák, októberben alapkőletétel volt, márciusban indul az ENSI is. Cégünk jól képzett projektvezető csapata már készen áll az új feladatra, és elkezdte a munkát.

deufol_debrecen

SKI akkumulátorgyár - sikeres átadás, újabb megbízás! -2020. február 25.

Sikeresen és időben átadtuk az ország egyik legnagyobb, fejlesztésének, a komáromi akkumulátorgyár  16 épületéből álló alaplemez alatti, és a komplett esővízrendszer szerelését.

A koreai beruházóval való jó együttműködésünknek köszönhetően, már az újabb megbízáson dolgozunk. A beépített csövek mérete is jól prezentálja, itt valami egészen különleges munka zajlik.

ski2_projekt

CRE Awards díjátadó - 2020. február 10.

Az Europa Property által szervezett nemzetközi megmérettetésen 20 kategóriában, közel 30 fős szakmai zsűri díjazta a legjobbakat.

A BudaPart első két lakóingatlanja, a 8 meletes, 162 lakásos "A" épület, és a 15 emeletes, 106 lakásos "C" épület "lakóingatlanfejlesztő" kategóriában a legjobbnak járó díjat nyerte el, amelyet 2020. január 30-án adtak át.

bra_brc_nemzetkozi_elismeres

BudaPart GATE - hamarosan költözhetnek a bérlők - 2020. február 9.

Jól állunk a BudaPart első irodaházának kivitelezésénél, ugyanis 2020 februárjában már be is költözhetnek az első bérlők ebbe az üvegpalotába.

A Lágymányosi-öbölnél található irodaház 11 emeletes. A kb. 20.000 m2-es irodaterület mellett egyéb szolgáltatásokkal, 4 szintes mélygarázzsal szolgálja ki majd a bérlőit. Az irodaház bérbeadottsági szintje 90 %-os.

budapart_gate_ensi (1)

Egy újabb BOUTIQUE HOTEL az ENSI kivitelezésében - 2020. február 3.

Az egykori Kisgazda Párt székházából 4 csillagos szálloda lesz. Már gőzerővel dolgozunk a projekten, amelyben  82 szoba, 9 lakosztály, 1 apartman, lobby és wellness-részleg kap helyet. Utcai kapcsolattal lesz kialakítva a rendezvény-terem, az üzlethelyiség és egy étterem látványkonyhával. A személygépkocsiknak, kerékpároknak és a kiszolgáló helyiségeknek a két szintes mélygarázs ad helyet.

A Duna parti hotel nyáron már nyitni szeretne.

belgrad_rakpart_24

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!