BudaPart CITY Irodaház - Bokrétaünnep!

Jó tempóban halad a munka, ünnepelni is szabad :)

2020. október 09.
23
BudaPart CITY Irodaház - Bokrétaünnep!

Cégünk a BudaPart City irodaház teljes körű épületgépészeti kivitelezéséért felel. Éppen egy éve kezdtük meg a lemez alatti munkát, majd 2020. márciusában a pincei szinteken folytattuk. A jelenlegi fő feladatunk a központi rendszerek kialakítása, vezérberendezések telepítése, beüzemelése, hogy egy működőképes irodaházat építsünk fel. Ahogy a bérlők érkeznek, onnantól folyamatos lesz a bérlői szintek kialakítása.

Műszaki megoldások


A szomszédos irodaházhoz hasonlóan, a földszinten kialakításra kerül néhány üzlet mellett egy étterem is, amely külön légkezelő berendezést kap.  Az épület hűtését és fűtését az iroda szinteken, és az éttermi részeken is légcsatornázható fan-coil berendezésekkel biztosítjuk (kb. 750 db berendezéssel), illetve az éttermi részen a kétszintes kialakítás miatt. Hogy növeljük a komfort érzetet, egy padlófűtési rendszer is helyett kapott itt. 

A garázs szinteken a vészeseti rendszereket - úgy mint CO elszívás, tűz esetén, a hő-füst elszívás - két darab 132.000 m3/h ventilátorral oldjuk meg, amelyek a tetőn kaptak helyet. Ezek a ventilátorok egy épített aknán keresztül szívják meg a központilag a P1 szintre összegyűjtött minősített légcsatornákból kiépített rendszereinket. A légpótlás gravitációs úton történik, közel 150 db nagyméretű füstgázvezérlő zsaluval.  

A bérlők számára 4 db légkezelő berendezéssel biztosítjuk a szükséges mennyiségű, kezelt levegő bejuttatását az épületbe. 

Hol tartunk most? Mi a következő feladat?


Jelenleg a pinceszintek 95%-os készültségben vannak. Az épület hőközpontjában is túl vagyunk a munkák nehezén. Az alapkiépítés részeként, párhuzamosan szereljük a gépészeti aknákat is. Jelenleg a 3. emeletnél tartunk. Most, hogy a szerkezet elkészült, megnyitják az ideiglenes akna lezárásokat, és tovább tudunk szerelni egészen a tetőkig.

A nagy berendezéseket tervezetten, november elején-közepén érkeztetjük és telepítjük a tetőkre, ezután kezdődhet ismét egy nagyobb feladat, a berendezések rendszerre kötése.  

A szerződéses határidőnk 2021.03.31. 

ENSI oldalról egy nagyon jól összeszokott, felkészült és egymást támogató csapattal dolgozunk, amitől még nagyobb öröm ez a szép irodaházprojekt.


További infó a bokrétaünnepről... 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!