Átadták a Veszprémi Onkológiai Központot


"lenyűgöző, futurisztikus, ultramodern"

A fenti szavakkal illették a december végén átadott Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban kialakított ÚJ ONKOLÓGIAI KÖZPONTOT, amely 4.8 milliárd forintból megvalósult, zöldmezős beruházás.

A gyógyközpont nemzetközi összehasonlításban is a legmagasabb színvonalat képviseli. 32 ággyal több férőhellyel, ultrmodern berendezésekkel várják a betegeket, továbbá a tetőn egy helikopter leszállóhely is a betegek érdekében lett kialakíva.

onkologia_13zz

veszpremi_onkologia5zz

Az Onkológiai Központ a közép-dunántúli régió daganatos betegeinek ellátását szolgálja ki, amely a veszprémi kórház volt szülészeti épületének a helyén épült fel.

A három szintes épületben duplájára nőtt a fekvőhelyek száma, ahol a legmodernebb terápiás eljárásokkal, a gyógyulást segítő, szép környezetben várják a betegeket.

A szabadon álló épület pincéjében kaptak helyet a sugárterápiás berendezések, a földszinten fogadják a betegeket, a járóbetegeket, a fekvőbetegek pedig az emeleten gyógyulhatnak. Az épület tetőszintjén mentőhelikopter leszállóhely került kialakításra.

4.8 Mrd forintból megvalósult, zöldmezős beruházás 

Az új egészségügyi gyógyközpont 4.8 Mrd Ft-ból, zöldmezős beruházásként, 4.271 m2-en, EU-s és állami támogatással valósult meg. Az új épület miatt a kórház zöldfelülete nem csökkent, az épület mellett pedig felszíni gépkocsiparkoló épült. Tavasszal már a parkosított környezet zöldje is bizakodóbbá tehetik a gyógyulni vágyókat.

A komplex kivitelezésért a Grabarics Építőipari Kft., míg a gépészeti rendszerek megvalósításáért - úgymint vízellátás-csatornázás, fűtés-hűtés, szellőzés - cégünk felelt. A beruházás gépészeti kialakítása is a legmagasabb követelmények szerint valósult meg.

A projektet 2015. április 15-én kezdtük el, és 2015. decemberben adtuk át.

Fotógaléria

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!