Épületgépészeti Kivitelezés 2.000 m2 felett

 Karrierépítés 

  Ragadd meg a lehetőséget Te is!

 

 
 

Az ENSI-nél keményen dolgozunk, de nemcsak a munkáról szól az életünk :)

 

Megmutatjuk mi vár Rád, 
ha nálunk dolgozol.ENSI Iroda
--------------------
Groupama Aréna
1091 Budapest, Üllői út 129., 1. em.
 
Bejárat a Sajtó és a Bronz jobb között!


Telefon: +36 1 248-2199

 Fax: +36 1 248-2190

 
Kapcsolatfelvétel!

[PDF]

Ipari létesítmények

Ipari létesítmények

 

Ipari létesítmények kategóriába soroljuk a gyárakat, üzemeket, csarnok és a logisztikai épületeket.  Cégünknek nagy gyakorlata van mind az egyszerűbb raktárcsarnokok, mind pedig a termelő üzemek és kiszolgáló épületeik épületgépészeti kialakításában és a technológiai szerelésben. Tekintsen meg ezekből néhányat!

 

Projekt információkDeufol csomagolóanyag és logisztikai üzem - Debrecen, 2020


15 hektáros területen, a debreceni déli Ipari Parkbank, kevesebb mint 1 év alatt épült fel a közel 10.000 m2-es, 2 csarnokból, az ezeket összekötő épületből és a portából álló épületkomplexum, amelyet a német vállalat délkelet-európai regionális központjának szán.

 

A Deufol debreceni gyára Európa egyik legmodernebb logisztikai bázisa, amelynek össz. értéke eléri a 8 mrd forintot. Bővebben...
HungaroPharma Zrt. - logisztikai központ - Budapest, 2019

 

Zöldmezős beruházás, amelynek alapterülete 10.100m2. Az épülethez tartozik egy 120 m2-es portaépület, valamint egy több mint 100 m hosszúságú, 2x2 m belvilágú, 5 m magasságban megépített anyagmozgató konvejospálya, amely a meglévő és új épületrészt köti össze.


Bővebben...

 REHAU-gyár - Újhartyán, 2019


A REHAU legmodernebb gyára 66.000 m2-es épületkomplexum, amelybe fröccsöntő, lakkozó, szerelő, logisztikai és kiszolgáló épületrész (labor, iroda, szociális helyiségek), valamint a gépház kapott helyett. A beruházás értéke: 150 millió €.

 

A komplett épületgépészeti munkában volt technológiai hűtés, technológiai szerelés, ipari padlófűtés is. A kivitelezés 11 hónap alatt teljesült. Bővebben...

 


 

KRONES-gyár - Debrecen, 2019.

 

A német vállalat legnagyobb gyára 40.000 m2 alapterületű, és 15 milliárd Ft értékű beruházás, amely 11 hónap alatt készült el.

 

2,0 MW fűtési energia, konvekciós elven működő sugárzó panelek, ipari víz elállításához speciális rendszer kiépítése, és sok hasonló, nem mindennapi megoldást telepítettünk a projekten. Bővebben...

 


 

ZF Hungária - sebességváltó gyár - Eger, 2018.


A ZF a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítójának legújabb és legnagyobb hazai fejlesztése az új, 40.000 m2-es gyár, ahol 8 sebességes automata sebességváltókat gyártanak.

ENSI gépész fővállalkozóként felelt a komplex épületgépészetért, amellyel 14 hónap alatt végzett. A projekt 32 milliárd forintból valósult meg. 

 


 

Ongropack-gyár - Szirmabesenyő, 2018.

 

Az Ongropack új, műanyagfeldolgozó gyára zöldmezős beruházás keretében valósult meg. Az épületkomplexum 3 nagy egységből áll: Fólia, keményfólia és lemezgyártó csarnokból.

 

A beruházás értéke 9,1 milliárd Ft volt.

 

 


 

Thyssenkrupp gyártóüzem - Jászfényszaru, 2017.

 

Német igényesség, német minőség jellemzi ezt a több mint 30 milliárd forintból megépített, 31.700 m2-es, öt épületből álló gyárat, amely 2 gyártócsarnokból - az egyik speciális vezérműtengelyek, a másik okos kormányrendszerek gyártására jött létre-, egy tesztépületből, egy szociális épületből és egy porta-őrházból áll. Fotógaléria

 MCS Vágóhíd - Mohács, 2017.

 

Közép-Európa legmodernebb sertésfeldolgozója épült fel Mohácson: új sertésvágó-, csontozó, daraboló és csomagoló üzem. Alapterülete 26.847 m2, a beruházás teljes költsége 21 milliárd forint. A tervezés és kivitelezés összesen négy évet vett igénybe.

 

Videó és fotógaléria


 

BSZL Zrt. raktárcsarnok - Soroksár, 2017.

 

BREEAM minősítést kapott a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. raktára, amely a kiszolgáló helyiségekkel együtt 7.300 m2.

 

A raktár egyharmada hűtött raktár, ahol páratartalmat és hőmérsékletet is szabályozunk. Speciális kültéri egységek biztosítják a hűtési energiát a beltéri egységekhez. Összteljesítmény 158 kW. A többi raktárterületen gázos termoventilátorokkal temperálunk.

 


 

Bilk Logisztikai Zrt. magasraktár - Soroksár, 2017.

 

A soroksári raktárváros legújabb létesítménye 1239 Budapest, Európa u. 12. szám alatti, "L2" 9.100 m2-es, 12,2 m belmagasságú, sprinklerezett magasraktár, emeleti irodai területekkel, szociális blokkokkal, étkezővel.

 

A projekt kivitelezésére 3 hónap állt rendelkezésünkre.

 


 

Eglo Magyarország Kft., gyár és raktár - Pásztó, 2016. 


Az EGLO pásztói termelési központja tovább bővült egy 3.500 m2-es, négyszintes üzemcsarnokkal a termelés kiszolgálására,  míg a raktározás egy 5.500 m2-es, teljesen automatizált áru-mozgatású, magasraktár funkciójú raktárépülettel egészült ki. 


Komplex gépészeti kivitelezési idő hat hónap volt.

 KEROX új gyáregység és irodaház - Sóskút, 2015.

 

Sóskút Ipari Parkjában épült fel a KEROX új gyáregysége a hozzá tartozó háromszintes, modern irodaépülettel együtt.

 

A beruházás értéke meghaladta a 3,5 milliárd forintot, a létesítmény mérete pedig majdnem elérte a 24.000 m2-t! A kivitelezésre mindössze 10 hónap állt rendelkezésünkre.

 TAKATA Légzsák-gyár és Logisztikai Központ - Miskolc, 2015.

 

2014 legnagyobb magyar beruházásaként emlegetik a japán TAKATA miskolci gyárát, amely az eddigi 7 gyár közül a legnagyobb, legmodernebb. A 16 épületéből a gyártócsarnok a legnagyobb méretű, mintegy 31.000 m2-es! Az egyes épületeknek igen eltérő, speciális gépészeti igényei voltak, és a rövid kivitelezési határidő (hat hónap) miatt, fontos volt a gyors és rendkívül precíz szerelhetőség is.

 

További információ: 1, 2, 3, képgaléria, videó ENSI Kft. - Épületgépészeti kivitelezés - HENKEL gyár, KörösladányHenkel-gyár - Körösladány, 2015.

 

A Henkel közép-kelet-európai régiójának egyik legjelentősebb ellátó központja új üzemcsarnokkal és több raktárépülettel bővült. A 13.000 m2-en található létesítményekben 8 db folyadék hűtő, 6 db légkezelő, 9 db füstelszívó ventilátor,  24 db kapulégfüggöny került beépítésre. A kiépített rendszer 870 kW fűtési teljesítményre és 1000 kW hűtési teljesítményre képes. Képgaléria

 


Sínia Bútorgyár - Bátonyterenye, 2014.

 

ENSI Kft. - Épületgépészeti kivitelezés - Sinia Bútorgyár, Bátonyterenye Bátonyterenyén, 10.700 m2-en, három "U alakban" elhelyezkedő csarnok épült, benne egy 600 m2-es irodával és egy önálló tárolóépülettel.


A termelés támogatása egyedi hűtés-fűtés rendszerrel valósult meg. A közel 2 Mrd forintos beruházást áprilisban kezdtük, és szeptemberben át is adtuk.

 


 

ENSI Kft. - Épületgépészeti kivitelezés -LEGO-gyár, NyíregyházaLEGO-gyár - Nyíregyháza, 2014.

 

Közel 60 milliárd forintból valósult meg a világ egyik legmodernebb, óriási méretű épületkomplexuma. A LEGO-csoport legzöldebb, legfejlettebb gyárát építettük meg Nyíregyházán. A 45.000 m2 alapterületű létesítmény rekord sebességgel, egy év alatt készült el! 

 

Így épült a LEGO-gyár - videó 1, videó 2, részletek


 

ENSI Épületgépészeti kivitelezés - F3R Acélszerkezetgyártó Kft.F3R-Technológia Acélszerkezetgyártó Kft. gyártócsarnoka  Bátonyterenye, 2013.

 

Kevesebb mint 3 hónap alatt készült el a Nógrád megyei Bátonyterenye ipari parkjában felépített, 1,115 nm alapterületű fémipari, acélszerkezetgyártó csarnok, amelyben egyedi tervezésű, speciális robottechnológiát alkalmaznak majd a gyártás során. Képgaléria

 


 

Nestlé Magyarország Kft. - Bük, 2012 - 2013.

 

ENSI Épületgépészet, ipari létesítmények - Nestlé Hungária Kft.,BükA Nestlé a 13 Mrd forintos büki fejlesztésével Európa legnagyobb állateledel gyárkomplexumát hozta létre.A beruházással 55.000 m2-re nőtt a gyár alapterülete. Az új épület megfelel a legmagasabb minőségi előírásoknak.

 

Cégünk komplex épületgépészeti és technológiai szerelést valósított meg, úgy mint sűrített levegő, technológiai hűtés, technológiai kezeltvíz, légtechnika, technológiai légtechnika, stb.  További infók a beruházásról.

 


 

ENSI Épületgépészet, ipari létesítmények - Givaudan makói gyáraGivaudan Élelmiszergyár - Makó, 2012.

Ipari gyártócsarnok, magasraktár, energia épület - (4 épület, 45.000 m2) vízellátás, csatornázás, sprinkler-tüzivíz, gázellátás, sűrített levegő, gőzellátás, légtechnika, fűtés, hűtés, esővíz elvezetés, konyhatechnológia, hűtőraktárak, hidrogén ellátás komplett épületgépészeti, technológiai kivitelezési munkáit végeztük el.

További információk: 1, 2, 3, videó és képgaléria


 

ENSI Épületgépészet, ipari létesítmények - Henkel ragasztógyár, KörnyeHenkel Ragasztógyár és Raktár - Környe, 2011.

17.500 m2 épületkomplexumban - Ipari gyártócsarnokok, magasraktár, irodaépület, energia központok, szennyvízkezelő épület – biztosítottuk a vízellátást, csatornázást, cseppvíz, tüzivíz, és gázellátást, sűrített levegő és gőzellátást, légtechnika, fűtés, hűtés, esővíz elvezetést, hűtőkamra komplett kivitelezési, továbbá a nitrogén és hidrogén rendszer alapszerelési munkáit végeztük el.


 

ENSI Épületgépészet, ipari létesítmények -HILTI GyártócsarnokHILTI Gyártócsarnok bővítése - Kecskemét, 2011.

 

A 4,500 m2-es gyártócsarnok és irodaterület fűtési, hűtési, sűrített levegős, légtechnikai, szaniter, tüzivíz szerelési munkálatait végeztük el.

 

Felújítottuk a régi kazánházat, cseréltük a kazánokat. Fűtési teljesítménye 1 MW.


 

ENSI Épületgépészet, referencia, ipari létesítmények - BILK Logisztikai KözpontBilk Logisztikai Központ -  Soroksár, 2004-2010.


Eddig összesen kilenc, különböző időben történő beruházás, ipari létesítmény épületgépészeti kivitelezését valósítottuk meg, mintegy 110,100 m2-en. Többségük raktárcsarnok, de a kiszolgáló irodaépületek és a hűtött raktárak is megtalálhatóak közöttük.

 

Bilk Logisztikai Központ - KépgalériaENSI Épületgépészet, ipari létesítmények - Festo MagyarországFesto Budapest Központ - Budapest, 2003-2011.

 

A FESTO Magyarországnál három komoly ipari fejlesztésben vettünk részt az elmúlt évek során. Három gyártócsarnok, igényes irodaépület és parkolóház komplex épülegépészeti kivitelezési munkáit végeztük el.


Festo Budapest Központ - Képgaléria

 


 

ENSI Épületgépészet, ipari létesítmények - Zwack Unicum Nyrt. Zwack Unicum Nyrt. - Dunaharaszti, 2004-2006.

 

A világhírű Zwack Unicum Nyrt. Dunaharasztiban, a Coca-Cola szomszédságában két modern gyártócsarnokkal bővült az elmúlt évek során, amelynek komplex épületgépészeti kivitelezési munkái mellett, a két irodaépület is a fejlesztés része volt.  

 

Zwack Unicum  Nyrt. - Képgaléria

 


       ENSI Épületgépészeti, Technológiai és Energetikai Kivitelező Kft.


Szolgáltatásaink


 • Igények felmérése, ajánlatadás
 • Épületgépészeti tervezés
 • Üzemviteli és energetikai tanácsadás
 • Épületgépészeti rendszerek komplett kivitelezése
 • Ipari termelő technológiák telepítése
 • Energetikai, üzemviteli projektek teljes körű kivitelezése
 • Épületgépészeti berendezések beszerzése
 • Épületgépészeti műszaki ellenőrzés
 • Épületgépészeti engedélyeztetések
 • Szerviz és karbantartás

 

Specialitásaink


 • Ipari létesítmények
 • Energetikai beruházások
 • Irodaházak, irodaépületek
 • Kereskedelmi létesítmények
 • Sportlétesítmények
 • Egyéb, speciális épületek épületgépészeti megvalósítása:
  szállodák, követségek és kereskedelmi képviseletek, nagykonyhák,
  filmstúdiók, zenei központ stb. 

Megbízóink - Partnereink


 • Építőipari fővállalkozók
 • Ingatlanfejlesztők
 • Ipari megrendelők


Országok, ahol vállalkozunk 


 • Magyarország
 • Oroszország
 • Lengyelország
 • Németország

 

 

Értékeink - törekvéseink


 • Minőség
 • Megbízhatóság
 • Eredményesség
 • Emberi kapcsolatok
 • Csapatmunka -
  mérnöki, emberi nézőpontokkal

      


        Elkötelezettség az élvonalban.  

   

     Elérhetőségeink


    Irodánk címe:    

    ENSI Kft.

    Groupama Aréna
    1091 - Budapest,
    Üllői út 129., I. emelet
    

    Telefon:  +36 1 248-2199
    Fax:         +36 1 248-2190

   
   
Itt írjon nekünk!

 

            

        ENSI Kft. - Minőségbiztosítási rendszerek: MSZ EN ISO 9001:2008/2015. november ; MSZ EN ISO 14001:2004/2017. november 

        Innovatív megoldások: Tisztatér-technológiát kiszolgáló, valamint környezettudatos és energiatakarékos épületgépészeti rendszerek tervezése és megvalósítása.
        Minden, ami épületgépészet:
hűtés, fűtés, légtechnika, klímatizálás, sűrített levegő, víz, csatorna, gáz, tüzivíz, esőztető rendszerek, tűzvédelem, sprinkler
      rendszer, gépészeti hőszigetelés, épületfelügyelet.

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk